Xiaomi a construit prototipul tehnic pentru un autovehicul electric

Autor: Marius Vișan 02 oct. 2022 Știri auto
Xiaomi a construit prototipul tehnic pentru un autovehicul electric

Gigantul tehnologic chinez Xiaomi ar fi terminat de construit primul prototip tehnic al primului său vehicul electric, a cărui lansare este planificată pentru 2024, scrie Carscoops.com.

Xiaomi lucrează de ceva timp la un vehicul electric, iar unele surse din China sugerează că prototipul a fost finalizat la 28 septembrie. Cu toate acestea, compania nu a confirmat oficial știrea.

Mai mult de 10 miliarde de dolari sunt investiți în planurile companiei de a se impune ca un jucător serios în domeniul vehiculelor electrice. Peste 1.000 de persoane lucrează la acest proiect și intenționează să înceapă în curând construcția unei fabrici în Beijing, cu o capacitate de a construi aproximativ 300.000 de vehicule anual.

Fondatorul și directorul executiv al Xiaomi, Lei Jun, a confirmat că vehiculul va dispune de tehnologii avansate de conducere autonomă și că testele pentru aceste sisteme au început deja.

Afacerea auto a companiei Xiaomi poate avea un start fantastic

Se așteaptă ca primul vehicul electric al Xiaomi va fi un sedan ce va fi oferit în două configurații: 400 și 800 de volți , fie cu bateria de tip Blade de la BYD, fie cu bateria Kirin furnizată de compania CATL.

În luna august, Lei Jun a descris intrarea Xiaomi pe piața vehiculelor electrice ca fiind o ”alegere forțată” determinată de fuziunea dintre industria auto și cea a produselor electronice de consum.

”02Xiaomi are zeci de milioane de fani și utilizatori loiali în China și, atâta timp cât 1% dintre aceștia sunt dispuși să ne dea o șansă, afacerea auto a Xiaomi poate avea un start fantastic”, a descris Lei Jun în cartea sa recent lansată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Xioami, Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide