XPeng, rivalul chinez al Tesla, pregătește un SUV pentru piața din Europa

Autor: Daniel Samoilă 28 nov. 2021 Știri auto

XPeng, rivalul Tesla pentru piața din China, se pregătește să lanseze în Europa un SUV electric care să concureze cu cel al americanilor.

Cel mai nou model al startup-ului chinez este un elegant SUV, iar acesta se numește G9. Modelul a fost prezentat oficial în urmă cu câteva zile. Acesta va fi vândut atât în China, cât și în Europa.

XPeng a pus în vânzare sedanul P7 în Norvegia, la începutul, anului și acum intenționează să aducă acest SUV pe mai multe piețe europene.

Partea frontală a lui G9 (denumită „Robot Face”) are un aspect care ne duce cu gândul la un robot. Este un SUV futurist, dar despre care compania nu a dezvăluit detalii suplimentare.

XPeng, rivalul Tesla, lansează un SUV în Europa

Potrivit businessinsider.com, compania Xpeng nu a făcut publice informații în ceea ce privește puterea și autonomia noul model, dar a spus că SUV-ul va putea fi încărcat la dublu față de norma normală pentru vehiculele electrice actuale. Surse din cadrul companiei mai spun va fi capabil să adauge o autonomie de 200 de kilometri în doar cinci minute.

De asemenea, G9 va veni și cu autopilot – Xpilot 4.0, cu tehnologie avansată de asistență a șoferului care va rivaliza cu funcția Autopilot de la Tesla.

SUV-ul G9 va fi echipat cu senzori lidar, care folosesc lasere pentru a genera o hartă 3D a împrejurimilor unui vehicul. Acest model va fi pus în vânzare în China începând cu sfârșitul anului 2022.

În Europa, G9 va concura cu Tesla Model Y și Tesla Model 3, acesta din urma devenind unul dintre cele mai bine vândute vehicule de pe Bătrânul Continent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: electrive.com



Comentarii
Inchide