Yango pleacă din România. Cât au rezistat rușii în țara noastră?

Autor: ProMotor 14 oct. 2020 Știri auto
Yango pleacă din România. Cât au rezistat rușii în țara noastră?

Serviciul de ride-hailing Yango întrerupe operaţiunile din piaţa din România după mai puţin de un an şi jumătate de prezenţă în România. Yango este deţinut de „Google-ul rusesc” Yandex, anunță Ziarul Financiar într-un material exclusiv.

„Ne întrerupem operaţiunile în România. Legislaţia rigidă din domeniul ride-hailing nu ne permite să dezvoltăm serviciul pe cât de eficient ne-am dori, aşadar am decis să ne concentrăm activităţile asupra altor ţări şi direcţii de business. Decizia noastră intră în vigoare într-o lună. Utilizatorii noştri din România pot păstra aplicaţia Yango pentru a rezerva călătorii în celelalte 16 ţări în care serviciul este disponibil”, au transmis reprezentanţii Yango pentru Ziarul Financiar.

Ruşii de la Yango au intrat în piaţa locală în iunie 2019, unde au concurat cu americanii de la Uber, estonienii de la Bolt şi nemţii de la FreeNow.

Rușii au rezistat în România aproape un an şi jumătate de prezenţă în România

Legea ridesharingului, care a intrat în vigoare la finalul anului 2019, a reglementat serviciile de ridesharing şi ride-hailing din piaţa locală şi a tăiat avântul unor jucători din piaţă, aşa cum arată declaraţiile reprezentanţilor Yango pentru ZF.

După reglementare, Yango a anunţat la începutul anului 2020 că a primit aviz tehnic valabil doi ani de la Guvern pentru funcţionarea ca platformă digitală de intermediere a transportului alternativ.

Aplicaţia Yango pe care o au instalată clienţii în prezent poate fi utilizată în continuare într-una dintre cele 16 ţări în care Yango operează, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide