Young Driver – maşina construită pentru copiii sub 10 ani – FOTO

Autor: Marius Vișan 07 apr. 2016 Știri auto
Young Driver – maşina construită pentru copiii sub 10 ani – FOTO

 


Young Driver, cea mai mare firmă din Anglia care oferă lecţii de condus tinerilor sub 17 ani, a venit cu ideea de a construi o maşini electrică, cu două locuri, dedicată copiilor sub 10 ani, conform Carcoops.com.

Aceste maşini vor fi dotate cu două motoare electrice, frâne pe discuri, suspensie independentă, plus un sistem inovator care detectează obstacolele şi opreşte autovehiculul pentru a evita coliziunile. 

Chiar dacă aceste autoturisme sunt capabile să atingă viteze de până la 16 km / oră, ele vor fi prevăzute cu un mecanism de siguranţă care să asigure că autovehiculul se opreşte când este în pericol de coliziune, iar părinţii vor putea opri maşina oricând prin intermediul unei telecomenzi.

Data oficială de lansare este stabilită pentru luna mai 2016, atunci tinerii vor fi în măsură să conducă vehiculul în locuri special amenajate de compania Young Driver, sistemele de drumuri fiind create pentru a permite şoferilor să experimenteze situaţii complexe de manevre, intersecţii, mers înapoi, parcare şi semafoare.

Scopul principal al lansări acestor maşini este acela de a-i familiariza pe cei mici, încă de la vârste fragede, despre modul în care funcţionează traficul de pe şosele.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide