Zeci de mașini făcute zob într-o parcare al cărei acoperiș s-a prăbușit peste ele

Autor: David Andrei 04 ian. 2021 Știri auto

Zeci de mașini au fost distruse într-un incident bizar. Acoperișul unei parcări s-a prăbușit peste ele. Vehiculele au fost prinse sub dărâmături.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc în luna octombrie a acestui an, într-o parcare aflată în imediata apropiere a unei autostrăzi din estul Arabiei Saudită, lângă o clădire de birouri din Khobar și lângă o universitate. Dar un video publicat recent pe Twitter a devenit viral. Filmarea surprinde momentul de după prăbușirea acoperișului.

Imaginile sunt greu de privit. Este aproape imposibil de recunoscut modelele strivite sub greutatea plafonului. Acoperișurile vehiculelor au intrat, pur și simplu, în cabinele acestora. Printre ele se află un BMW Seria 6, dar și un Porsche Cayenne, deformate și pline de moloz. Peste tot în jur sunt împrăștiate componente și bucăți din caroserii.

Nu se cunoaște încă motivul prăbușirii acoperișului. Dar administratorul parcării va avea de plătit daune consistente.

Există și o înregistrare, surprinsă de o cameră de supraveghere, care arată momentul prăbușirii. Potrivit presei din Arabia Saudită, bărbatul care apare în imagini, inginerul Abdullah Abu Habla, a reușit să coboare la timp din parcare și a scăpat teafăr și nevătămat. Dar nu putem spune același lucru despre mașina sa. Două persoane și-au pierdut viața și alte 13 au fost rănite. Zece dintre persoanele rănite au fost externate în scurt timp. Echipele de intervenție sosite la fața locului, 16 la număr, au continuat căutările zile la rând.

De ce s-a prăbușit acoperișul parcării, distrugând zeci de mașini?

Motivul prăbușirii este desprinderea unei bucăți de beton din clădirea Universității din apropiere și căderea acesteia peste acoperișul parcării. Universitatea a fost evacuată.

Autoritățile saudite au demarat o anchetă în acest caz. Directoratul Apărării Civile de la Riyadh a anunțat că nu este permis accesul în zonă până la finalizarea cercetărilor. Cei care au văzut imaginile dau vina pe administratorii clădirilor care refuză să desfășoare lucrări de întreținere.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=aAim8-nzAfY&feature=emb_logo

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter



Comentarii
Inchide