Zeci de șoferi, amendați în weekend pentru consum de alcool și stupefiante

Autor: George Cristea 10 aug. 2020 Știri auto

Zeci de șoferi au fost amendați în weekend pentru consum de alcool și stupefiante, pe raza municipiului București. Polițiștii au verificat peste 1.000 de vehicule.

Intră în Galeria FOTO

Acțiunea este una de amploare, desfășurată în contextul măsurilor dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea criminalităţii de orice fel. Începută joi, acțiunea de control a însemnat peste 1.000 de mașini oprite la control, jumătate dintre șoferii opriți fiind sancționați. O rată impresionantă, care seamănă cu o vânătoare de amenzi.

Poliţia Capitalei anunţă că poliţiştii de la rutieră şi de la intervenţii şi acţiuni speciale au constatat 17 infracţiuni şi au indisponibilizat peste 60 de autovehicule, în urma unei acţiuni desfăşurate pe parcursul a 4 zile. Au fost verificate peste 1.000 de autovehicule şi au fost aplicate 501 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost reţinute 20 de permise de conducere şi retrase 102 certificate de înmatriculare şi 63 de plăcuţe de înmatriculare.

Din păcate, polițiștii nu precizează câți dintre șoferii amendați au consumat alcool sau stupefiante, dar numărul de 20 de permise suspendate sugerează că numărul acestora a fost o idee mai mic. Un calcul rapid prin care scoatem din acest raport numărul infracțiunilor și al abaterilor grave, sancționate cu suspendarea permisului și a certificatului de înmatriculare ne arată că sute de amenzi au fost aplicate pentru contravenții nesemnificative.

Ce cazuri de consum de alcool și stupefiante au descoperit polițiștii?

Polițiștii au oferit și exemple de șoferi care au fost prinși în timp ce se aflau sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante. Astfel, pe Calea Ferentari a fost prinsă o femeie de 25 de ani în timp ce conducea un autovehicul fără a avea permis de conducere, iar pe Calea Giuleşti a fost prins un bărbat care conducea o maşină cu număr provizoriu.

„La testarea bărbatului, s-a constatat prezenţa canabisului şi metamfetaminei, astfel că au fost prelevate mostre biologice, pentru stabilirea consumului de substanţe interzise la consum. A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”, au arătat poliţiştii.

Totodată, pe bulevardul Drumul Taberei a fost prins un bărbat ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice şi s-a constatat că avea o concentraţie de 0,76 mg/l în aerul expirat. Un alt bărbat a fost prins pe şoseaua Alexandriei şi a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un şofer a fost prins pe Calea Ferentari având permisul de conducere reţinut în timp ce, în Sectorul 5, un altul avea dreptul de a conduce suspendat iar autoturismul avea inspecţia tehnică şi poliţa de asigurare expirate.

Acțiunea a început joi, iar purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne declarase că aceasta va continua și în zilele următoare. Noi am spune că ar fi bine să fie una permanentă, astfel încât contravenienții și infractorii să conștientizeze că sunt șanse mari să fie prinși atunci când calcă strâmb.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide