Zenvo TSR – GT: un supercar cu peste 1.300 CP și o viteză maximă de 424 km/h

Autor: Adrian Somai 28 nov. 2022 Știri auto

Danezii de la Zenvo au publicat la sfârșitul săptămânii trecute primele fotografii oficiale cu noul supercar TSR – GT, un model cu peste 1300 de cai putere sub capotă. Este cel mai puternic model construit vreodată de cei de la Zenvo și va fi produs într-o serie limitată de numai trei exemplare. Prețul nu este cunoscut încă, însă toate cele trei exemplare au fost deja vândute, potrivit HotCars.

Noul TSR – GT este ultimul model din seria TSR a celor de la Zenvo, constructorul nordic urmând să înlocuiască această serie de modele începând cu anul viitor. Fiind ultimul model din serie, danezii și-au dorit să aducă pe piață un supercar cu totul și cu totul special. Astfel, aceștia au făcut tot ce au putut pentru a construi un model cât mai rapid și cât mai puternic în linie dreaptă. Și au și reușit, TSR – GT devenind cel mai puternic model construit vreodată de Zenvo.

La exterior, noul TSR – GT a primit un eleron alungit realizat din fibră de carbon și niște discuri aerodinamice speciale integrate în jante. La nivelul habitaclului, danezii au optat pentru o tapițerie din piele care a înlocuit materialele din Alcantara. În rest, și aici se pot observa o serie întreagă de elemente realizate din fibră de carbon.

Cifre de performanță de invidiat

Supercarul este echipat cu o unitate de motorizare V8 cu capacitate de 5.8 litri și cu supraalimentare dublă. Grație pachetului TS Power Pack, puterea propulsorului a crescut până la nu mai puțin de 1.360 de cai putere. Versiunea standard a lui TSR se putea lăuda cu o putere de numai 1.177 de cai putere.

În aceste condiții tehnice, cifrele de performanță cu care se poate lăuda noul TSR – GT sunt impresionante. Spre exemplu, viteza maximă pe care o poți prinde la volanul supercarului a fost limitată electronic la 424 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Zenvo


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide