Jeep Grand Cherokee

Autor: Tudor Bratu 30 iul. 2008 Test drive

Pentru români, acest Grand Cherokee facelift este motiv de bucurie doar din punct de vedere estetic și al interiorului. Singurul motor care se vinde practic în România, dieselul de 3 litri cu 218 CP și 500 Nm, nu a fost modificat de Jeep, deci datele problemei tehnice rămân neschimbate pentru Grand Cherokee. În continuare atinge 200 km/h viteză maximă și are nevoie de 9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Ideea faceliftului este însă că, acum, Grand-ul arată mai bine când face tot ce știe și poate face el mai bine. Modificările operate la mijlocul anului trecut asupra exteriorului au vizat grila motorului, farurile, spoilerele, stopurile, dar și evazările aripilor, de acum mai “evidente” grație unei redesenări în spirit agresiv. Interiorul este locul în care vei petrece cel mai mult timp, deci vei aprecia modificările aduse și aici.

De acum există mai multe inserții din piele pe bord și pe uși, dar și materiale noi pentru volan, schimbător și frâna de mână. Prețul-standard al unui Grand Cherokee facelift este de 36.951 euro, la care se adaugă TVA, iar dotările incluse în acest preț includ climatizare automată pe două zone, cruise control, oglinzi retrovizoare exterioare cu memorie, degivrabile, reglabile și rabatabile electric, pedalier ajustabil electric cu memorie, radio AM/FM cu DVD, hard disk, MP3, display compatibil cameră video pentru asistență la parcare, sistem de asistență la coborârea pantelor, sistem de asistență la plecarea din rampă, scaune față cu încălzire, ștergătoare parbriz cu senzor de ploaie, tapițerie piele.

Opționalele sunt destul de scumpe pentru un Grand Cherokee și cresc prețul destul de mult, dar merită, pentru că acesta este oricum corect chiar și după o echipare mai serioasă cu dotări mai complexe. Sistemul de navigație cu display integrat, geamurile cu tentă închisă, scuturile de protecție, vopseaua PREMIUM, trapa acționată electric, grupul remorcare (cablaj, conector), sistemul de alarmă premium, filtrul de particule, sistemul hands-free U-CONNECT și farurile cu XENON și sistem de spălare cresc prețul până la 44.393 de euro fără TVA.

Dar, după cum spuneam, merită. Grand Cherokee e rapid pe reprize și foarte ușor de manevrat în oraș, deoarece direcția este extrem de ușoară, iar suspensiile sunt setate pentru un confort ideal în offroad, ceea ce înseamnă că pe denivelările din oraș vei avea parte de un confort regesc. Noul Grand poate că nu este atât de diferit de cel vechi, dar aduce acel plus de stil de care avea nevoie Jeep-ul preferat al românilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide