Am testat în premieră noul Infiniti G37X

Seria G de la Infiniti a suferit câteva modificări estetice pentru a ataca cu succes piaţa europeană şi anul viitor. Am mers cu cea mai noua versiune a berlinei G37.

Am testat în premieră noul Infiniti G37X Am testat în premieră noul Infiniti G37X

Infiniti. Marca premium inventată de japonezii de la Nissan pentru a cuceri America după modelul Lexus-Toyota. După ce a reuşit peste ocean, Infiniti a venit să se impună şi în Europa. Şi, încet-încet, a reuşit să îşi clădească o imagine de marcă favorabilă mizând pe serviciile exemplare de showroom şi after-sale. Până de curând, Infiniti miza doar pe motoare pe benzină mari, Infiniti a introdus de curând şi o motorizare diesel. Pentru că în Europa dacă nu oferi diesel mai ales pentru SUV-urile din gamă esti mâncat. Subaru şi Porsche au trăit acest lucru şi au trebuit să îşi calce pe filosofia mărcii şi să introducă şi motoare ce beau motorină în ofertă. Infiniti oferă motorizare diesel pe SUV-urile FX şi EX şi pe berlina mare M. Berlina medie G, despre care vorbim astăzi, rămâne doar cu motorul pe benzină V6 de 3,7 litri ce dezvoltă 320 CP. A trecut însă printr-o serie de modificări estetice pentru a face faţă încă o vreme.

Modificările se observă cel mai bine în partea frontală unde blocurile optice sunt modificate pentru a se asemăna cu cele ale modelelor G Coupe şi G Cabrio. De asemenea grila radiatorului este acum mai profilată. Interiorul a primit şi el câteva mici îmbunătăţiri, o lumină mov la butoane pe timp de noapte şi ceva mai mult rafinament european împrumutat de la modelul EX.

Finisările la interior sunt exemplare iar Infiniti mizează pe clasicism. Ceas analog, indicatoare simple şi un detaliu care mi-a plăcut mult. Când reglăm volanul, acesta se mişcă în acelaşi timp cu indicatoarele de bord. Deci este imposibil să îţi găseşti poziţia perfectă la volan dar să nu vezi jumătate din indicatoare cum se poate întâmpla la alte maşini.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.