Exclusiv  Exclusiv ProMotor: am condus noul BMW Seria 6 Convertible

Sunt la 8.574 km de Bucureşti şi tocmai am condus cel mai nou cabriolet lansat de BMW. Seria 6 Convertible rescrie istoria decapotabilelor mărcii. Iată cum şi de ce reuşeşte acest lucru.

Exclusiv ProMotor: am condus noul BMW Seria 6 Convertible Exclusiv ProMotor: am condus noul BMW Seria 6 Convertible

Probabil vă întrebaţi de ce a ales BMW să lanseze Seria 6 Convertible tocmai în Cape Town. Nu este vorba doar de scuza vremii frumoase în această perioadă a anului - unde altundeva să conduci un cabriolet iarna dacă nu în emisfera sudică?

Lansarea de presa pentru noul BMW Seria 6 Convertible a avut loc in Africa de Sud

Una din cele mai importante fabrici BMW funcţionează aici la Rosslyn încă din 1973 şi produce în principal Seria 3 pentru pieţele de export cu volan pe dreapta. De la aproximativ 2.000 de maşini vândute în 1973, BMW a ajuns anul tercut să comercializeze în Africa de Sud peste 21.000 de maşini.

Fabrica de la Rosslyn este foarte importantă, deoarece aici vor fi produse şi autotusimele de clasă mică şi mini pe care BMW le va construi în viitor, sub marca proprie sau sub altă denumire (proiectul maşinii de oraş BMW). Oficialii BMW recunosc faptul că marca se va dezvolta şi înspre clasele mici, nu doar spre modele premium, deoarece trebuie să răspundă şi cererii din aceste zone.

În momentul de faţă, Grupul BMW oferă carbriolete de toate dimensiunile şi pentru toate buzunarele - de la Phantom Drophead Convertible la viitorul MINI Roadster care va fi lansat anul acesta.

Precedenta generaţie BMW Seria 6 a fost produsă între 2004 şi 2010 în peste 118.000 exemplare

Fosta generaţie de BMW Seria 6 a fost lansată convenţional, publicul primind întâi coupe-ul şi abia apoi cabrioletul. Acum se întâmplă invers, Coupe-ul va fi lansat în toamna acestui an, iar în 2012, surpriză, primul Seria 6 Coupe cu patru uşi din istorie.

Produs între 2004 şi 2010, vechiul 6 a fost produs în peste 118.000 de exemplare, inclusiv modelele M bazate pe fostele modele de caroserie. Peste 55.000 de cabriolete au fost comercializate din fosta generaţie.

Noul BMW Seria 6 Convertible va fi disponibil în Europa şi Asia începând cu luna martie, când vor fi livrate primele maşini. Cele mai mari pieţe, în ordine, vor fi pentru el: SUA, Europa, Japonia şi Marea Britanie. Va fi produs la fabrica BMW din Germania alături de Seriile 5 şi 7.

Noul BMW Seria 6 Convertible va fi disponibil in Europa incepand din martie

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.