EXCLUSIV ProMotor: primul contact cu Hyundai ix35 FCEV, alimentat cu hidrogen!

Am avut ocazia să conduc pentru prima dată în viaţă o maşină alimentată cu hidrogen. Nu vă gândiţi la Mercedes sau Honda, pentru că surpriza se cheamă Hyundai ix35 FCEV. O declaraţie foarte serioasă a coreenilor la adresa viitorului imediat în transportul ZERO EMISII. Iată impresiile de la volanul lui Hyundai ix35 FCEV.

EXCLUSIV ProMotor: primul contact cu Hyundai ix35 FCEV, alimentat cu hidrogen! EXCLUSIV ProMotor: primul contact cu Hyundai ix35 FCEV, alimentat cu hidrogen!

Trec rapid peste toate explicaţiile referitoare la măsurile care trebuie luate pentru a combate poluarea maşinilor, cauzată în primul rând de emisiile motoarelor cu ardere internă, adică a maşinilor care folosesc benzină şi motorină. Chiar dacă emisiile CO2 sunt factorul măsurabil care este scos cel mai mult în evidenţă, ar trebui să fim conştienţi că şi celelalte emisii poluante ale combustibililor fosili sunt periculoase pentru sănătatea noastră.

Prin urmare, Oraan-ecologistul s-a simţit pur şi simplu onorat când a fost desemnat să reprezinte ProMotor la test-drive-ul exclusiv cu prima maşină coreeană de pre-serie alimentată cu hidrogen: Hyundai ix35 FCEV. Test-drive desfăşurat în Copenhaga, considerată cea mai ecologistă capitală din toată Europa şi unde recent a avut loc conferinţa comisiei europene care se ocupă de viitorul propulsiei cu hidrogen.

Ca fapt divers, trebuie să menţionez faptul că am fost cazaţi în hotelul cel mai "verde" din Europa, un hotel care are emisii CO2 extrem de scăzute, iar conferinţa de presă s-a desfăşurat într-o locaţie în care 90% din energia necesară este obţinută din surse regenerabile.

Dar să revin la propulsia cu hidrogen: de ce este considerată soluţia viitorului foarte apropiat? Pentru că emisiile poluante lipsesc cu desăvârşire, în urma arderii hidrogenului rezultând vapori de apă, inofensivi pentru mediul înconjurător. În plus, hidrogenul se găseşte din abundenţă, chiar dacă, pentru moment, tehnologia de producţie a hidrogenului combustibil este încă destul de scumpă.

Şi totuşi, foarte puţini producători se dezvoltă în această direcţie, restul preferând să se concentreze pe maşinile strict electrice. Dintre marile nume care au făcut paşi mari în domeniul propulsiei pe bază de hidrogen amintesc Mercedes-Benz, Honda sau BMW. Iar acum, parcă de nicăieri, a apărut şi Hyundai.

Practic, maşina pe care am testat-o la Copenhaga beneficia de a treia generaţie a sistemului de propulsie fuel-cell cu hidrogen dezvoltat de Hyundai. Primul pas făcut de coreeni a fost în 2003, cu un model Hyundai Santa Fe modificat, iar a doua etapă în acest program a avut loc între 2004 şi 2011, folosindu-se modele Hyundai Tucson FCEV.

Acum, acest Hyundai ix35 FCEV nu mai este doar un concept, ci e chiar un model de preserie, care urmează să intre în producţie din 2012. Ce-i drept, o producţie foarte mică, de numai 1.000 de exemplare pe an, destinate în principal autorităţilor de pe întreg mapamondul, în vederea promovării acestei idei, a maşinii propulsate de hidrogen.

Bravo, însă coreenii nu se opresc aici. Dimpotrivă, m-au uimit la culme obiectivele lor: din 2015 doresc demararea producţiei în serie mare, de 10.000 de astfel de maşini pe an, iar în 2020 vor să ajungă la o cadenţă de 100.000 de maşini pe an alimentate cu hidrogen. O sută de mii peste doar 8 ani! Nu-i aşa că sună nebunesc?

Puţin bulversat, m-am îndreptat către maşină

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.