Test în premieră: La volanul noului BMW 320d – cochetând cu perfecţiunea

Autor: Constantin Ciobanu 15 feb. 2012 Test in premiera

Dacă la exterior vorbim de o revoluţie, lucrurile stau la fel şi la interior. Întâmplător sau nu am avut alături de noul BMW Seria 3 la test şi genereţia pe care o înlocuieşte. Diferenţele nu sunt vizibile, sunt colosale, practic ai impresia că faci un salt în timp din anii 90 în 2012. În primul rând evoluţia semnificativă o bifăm la capitolul materiale şi finisări. Noul model îşi permite luxul de a anula diferenţele de clasă, pune egal între el şi o Seria 5 sau 7. Iar pentru un client de Seria 3 acest lucru este un mare plus.

În sfârşit designerii BMW au înţeles că „bula” din partea centrală a planşei de bord care adăpostea ecranul sistemului infotainment iDrive era „uşor” inestetică. Au rezolvat acest detaliu, au renunţat la acest artificiu de design şi au amplasat central un ecran cât toate zilele care oferă posibilitatea vizualizară informaţiilor furnizate de sistemul BMW ConnectedDrive. Printre noutăţi am remarcat Parking Assistant cu Surround View şi posibilitatea utilizării pachetului de date din abonamentul telefonului via bluetooth pentru a naviga pe internet, şi uite aşa poţi avea acces la google street view de exemplu pentru a localiza mai uşor o adresă.

Printre noutăţi, păi trebuie să vă spun ceva şi despre a doua generaţie a sistemului Head-Up Display care acum este color şi oferă mult mai multe informaţii. Noul model a primit şi el, în cazul în care este echipat cu o cutie automată, selectorul Quickshift. Unul dintre reproşuri ar fi că cei de la BMW nu au optat pentru aceiaşi soluţie în cazul tabloului de bord, acesta este clasic cu două ceasuri, şi în partea dreaptă este prevăzut cu un display ceva mai generos pe care sunt afişate informaţii.

Nu este un reproş generat de dificultăţi în vizualizarea informaţiilor, ci doar un moft, în momentul în care nu este pus contactul tabloul de bord nu este simetric. Modelul avut la test era în echiparea Sport. Apropo, noua generaţie inaugurează o nouă grilă la capitolul titulaturi ale nivelurilor de echipare. Avem Luxury Line, Sport Line şi Modern Line, dar şi exuberantul pachet M Sport. Versiunile sunt relativ uşor de identificat, au pe aripile faţă un mic logo care marchează nivelul de echipare. Cei care îşi permit să deschidă şi portiera vor descoperi marcat acest detaliu şi pe prag.

În cazul nostru Sport Line s-a tradus prin scaune sport superbe, cu posibilităţi complete de reglare. Mai trebuie să menţionez faptul că şi volanul m-a cucerit, acel volan sport BMW, cu o priză bună şi un calibru generos cât să umple perfect palma. În altă ordine de idei nu am înţeles ce caută ornamentul roşu de pe planşa de bord, dar nici nu am stat să caut semnificaţii. Se asortează cu tuşele de roşu din scaune, cusătura volanului… Dacă vă tentează un BMW Seria 3 îmi permit o mică sugestie, bifaţi pe lista de opţionale sistemul audio Logic 7, nu am mai vânat de multă vreme sunetul instrumentelor într-o maşină.

Poziţia la volan în spiritul BMW, joasă, sportivă, pot spune că este asemeni unui maseur care îşi pregăteşte „subiectul” pentru a intra în ring şi a obţine K.O. în prima repriză. Totuşi în cazul în care şoferul are peste 1,85 metri în spatele acestuia rămâne spaţiu destul de mic pentru picioarele pasagerului din spate. Cei 50 mm în plus ai ampatamentului nu prea se văd la locurile din spate. Portbagajul se laudă cu un volum de 480 litri, un plus de 20 litri raportat la vechea generaţie. Aş fi apreciat o deschidere mai amplă a gurii de încărcare pentru a putea permite depozitarea în portbagaj şi a unor bagaje ceva mai voluminoase.

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide