Mazda6 Sport GT CD 140

Autor: Oraan Mărculescu 26 aug. 2008 Teste anduranta
Mazda6 Sport GT CD 140

Mazda6 a mers mult luna asta. Chiar a mers. Serios. De la 5.238 la 7.769 km, În condițiile În care am fost plecat foarte mult timp și Mazda a stat prin parcare zile Întregi, adică mult. Atât de mult Încât, la câteva blocuri distanță de locuința mea, a apărut o mașină identică. În echipare GTA și cu motorizare de 2,5 litri pe benzină. God damn, proprietarul mi-a citit gândurile!

Altfel, mă bucur de fiecare dată când Întâlnesc o 6 pe stradă și, după ce voi fi și eu autentificat pe forumul oficial și ultra-mega-extraexclusivist al posesorilor de Mazda (probabil peste vreo 7 ani, pentru că deja aștept de câteva luni), sunt curios să văd câte Mazda 6 voi reuși să strâng la un loc.

Legat strict de mașina aflată În custodia noastră, totul funcționează ireproșabil. În afara orașului, consumul s-a situat undeva În jurul valorii de 7 litri pentru 100 km parcurși, iar În oraș s-a stabilizat la 10. Mă enervează mult mașina În trafic din cauza cutiei foarte scurte, fapt datorită căruia schimb treptele extrem de des. Aș fi vrut mult de tot o transmisie automată.

Un alt punct pe care sunt nevoit să i-l acord mașinii este pentru sistemul de climatizare, care face față cu brio chiar și celor mai mari călduri. Foarte important, este atât de eficient, Încât răcește mașina În aproximativ 5 minute, chiar dacă a stat o zi Întreagă În soare. În același timp, sistemul e foarte silențios, de multe ori mă găsesc Întrebându-mă dacă nu cumva s-a stricat, pentru că nu Îl aud deloc.

Sunt curios cum se va comporta el la iarnă, la fel cum abia aștept să simt Încălzirea În scaune, absolut inutilă vreme de vreo opt luni pe an. Pentru celelalte patru luni, aș fi vrut totuși scaune ventilate, căci cele din piele sunt cam dificile vara. Ca o ultimă remarcă, luna asta, În care am petrecut mult timp În mașină, sistemul audio m-a convins că este absolut senzațional.

Dacă vă gândiți să vă comandați o Mazda 6, nu ratați sistemul audio Bose. Funcționează impecabil chiar și la volum maxim, sunetul este extrem de clar și nu distorsionează deloc.
 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:



Comentarii
Inchide