Exclusiv  Audi Q5 versus Mercedes Benz GLK - Episodul 1

Cele mai noi apariţii în segmentul SUV-urilor compacte, Audi Q5 şi Mercedes Benz GLK se înfruntă într-un comparativ online exclusiv pe Promotor.ro.

Audi Q5 versus Mercedes Benz GLK - Episodul 1 Audi Q5 versus Mercedes Benz GLK - Episodul 1

VEZI EPISODUL 2 AL COMPARATIVULUI AUDI Q5 3.0 TDI VERSUS MERCEDES BENZ GLK 320 CDI

Clasic versus modernA venit criza mondială. Lumea trece la economii. Piaţa auto a anticipat această situaţie, iar producătorii s-au conformat. Nu ne mai trebuie Mercedes GL-Class sau Audi Q7 zis şi Jip-Jip. Aceeaşi treaba o pot face şi unele modele mai mici. Iar downsize-ingul se vede acum la noile modele: Audi Q5 şi Mercedes GLK.

Ambele au apărut aproape concomitent, cu motorizări şi dimensiuni similare, concurenţi direcţi în segmentul SUV-urilor compacte premium. Astfel că un comparativ între cei mai noi copii minune ai industriei auto germane era inevitabil. Doamnelor şi domnilor, vă prezentăm noile Audi Q5 şi Mercedes Benz GLK. Să-i luăm pe rând.

Audi si atat Audi. Audi cred că are gama de modele cel mai puţin diferenţiată. Toate modelele seamănă între ele, soluţiile câştigătoare sunt montate pe noile modele, imaginea de marcă este impinsă la extrem, originalitatea apare doar din când în când. Iar Audi Q5 nu face excepţie.

Grila faţă nu este nouă, nici blocurile optice, nici proiectoarele. Ce să mai, nimic nu este nou. În partea din spate avem blocuri optice care, în sfârşit, sunt originale. Nu în totalitate, dar pe timp de noapte oferă o amprentă unică, de felină furioasă. Pe timp de zi oricine poate observa asemănările cu mai marele Q7.

Nici lateralul nu poate fi ceva nou, ci tot un Audi tipic. Jantele de 20 de inch indică un caracter sportiv pronunţat în dauna unor performanţe off-road mai scăzute. Că până la urmă, aproape nimeni nu va dori să murdarească o asemenea frumuseţe prin noroaiele patriei. Doar prin cele de pe străzile publice.

Noul Audi Q5 are o lungime de 4,63 metri, cu o înălţime de 1,65 metri şi o lăţime de 1,88 metri, dimensiuni mai mici decât ale unui Q7, care facilitează o folosire mai uşoară în oraş, dar păstrează în acelaşi timp un spaţiu interior generos.

Steaua imensa troneaza pe grila gata la GLKPe de altă parte, GLK-ul este puţin mai mic. O lungime de 4,52 metri, o înălţime de 1,68 metri şi o lăţime de 1,84 metri. Dar acest lucru nu se observă, chiar şi atunci când cele două maşini sunt puse în paralel. Numai că asemănările între cele două modele la nivel exterior aici se reduc: la dimensiuni. Pentru că designerii germani de la Mercedes Benz au luat-o pe alt drum.

Dacă Audi Q5 este un automobil cu linii fluide, care pare, dar şi este aerodinamic (cX de 0,33 la Q5 comparativ cu 0,35 la GLK) , concurentul de la Mercedes Benz este un conservator convins. Aceleaşi linii vechi de la tataie G-Class, cu unele influenţe moderne, evident. Forme angulare, aspect tăios, uşor clasic şi o stea imensă montată pe capotă. La aceste lucruri se reduce designul lui GLK.

Cu toate acestea, cu siguranţă va fi un hit la vânzări. Deja s-au înregistrat comenzi foarte mari. Dar asta se întâmpla înainte de criza actuală.

 

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.