Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. I - Duster vs. Tiguan

Primul model pe care Dacia Duster l-a înfruntat a fost Volkswagen Tiguan. Nu râdeţi - chiar există unele lucruri comparabile între SUV-ul german şi cel românesc.

Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. I - Duster vs. Tiguan Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. I - Duster vs. Tiguan

Primul lucru de la care poate porni comparaţiaîntre Dacia Duster şi Volkswagen Tiguan este chiarcategoria din care fac parte cele două maşini: ambele suntSUV-uri compacte. În sprijinul acestei afirmaţii vin coteledimensionale:

Dacia Duster vs. Volkswagen Tiguan - caracteristici dimensionale

Este adevărat că Tiguan este mai lung decât Duster cu 11cm, însă, în rest., celelalte dimensiuni sunt aproape laacelaşi nivel - cu excepţia ampatamentului, mai bun cu 7 cm laDuster.

URMĂREŞTE TOATECOMPARATIVELE CU DACIA DUSTER SĂPTĂMÂNA ACEASTA

Dacă ne referim la caracteristicile offroad, Tiguan este clardevansat de Duster, care are şi o gardă la sol ceva mai mare. Înschimb, Tiguan are un coeficient aerodinamic mai redus, ceea ce,vom vedea ulterior, are implicaţii serioase în ce priveşteconfortul pasagerilor.

Volkswagen Tiguan este mai lung cu 11 cm decat Dacia Duster

Duster şi Tiguan mai pot fi comparate şi prin prismaformei: ambele sunt nişte "cutii" în două volume, cu patruportiere, hayon şi spaţiu interior pentru 5 persoane. Duster maiare un avantaj faţă de Tiguan: portbagajul. Acesta are ocapacitate de 443 litri (1.604 litri cu bancheta rabatată) faţă de395 litri (1.510 cu bancheta rabatată) în cazul luiTiguan.

La capitolul "bază de comparaţie" mai putem adăuga faptul căambele modele din test erau dotate cu sisteme de tracţiuneintegrală, unlucru foarte important pentru un amator de SUV. Am mai putea adăugaşi anumite detalii ale aspectului exterior, ambele modele inspirândpragmatism, designul nefiind de natură să smulgă ovaţii printreamatorii de frumos.

Iar acum, să vedem ce le diferenţiază. Sau, mai bine spus,cât de multe lucruri le diferenţiată clar, atât ca maşini,cât şi ca target.

Citeşte mai departe în pagina următoare »