Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. I - Duster vs. Tiguan

Primul model pe care Dacia Duster l-a înfruntat a fost Volkswagen Tiguan. Nu râdeţi - chiar există unele lucruri comparabile între SUV-ul german şi cel românesc.

Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. I - Duster vs. Tiguan Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. I - Duster vs. Tiguan

Primul lucru de la care poate porni comparaţia între Dacia Duster şi Volkswagen Tiguan este chiar categoria din care fac parte cele două maşini: ambele sunt SUV-uri compacte. În sprijinul acestei afirmaţii vin cotele dimensionale:

Dacia Duster vs. Volkswagen Tiguan - caracteristici dimensionale

Este adevărat că Tiguan este mai lung decât Duster cu 11 cm, însă, în rest., celelalte dimensiuni sunt aproape la acelaşi nivel - cu excepţia ampatamentului, mai bun cu 7 cm la Duster.

URMĂREŞTE TOATE COMPARATIVELE CU DACIA DUSTER SĂPTĂMÂNA ACEASTA

Dacă ne referim la caracteristicile offroad, Tiguan este clar devansat de Duster, care are şi o gardă la sol ceva mai mare. În schimb, Tiguan are un coeficient aerodinamic mai redus, ceea ce, vom vedea ulterior, are implicaţii serioase în ce priveşte confortul pasagerilor.

Volkswagen Tiguan este mai lung cu 11 cm decat Dacia Duster

Duster şi Tiguan mai pot fi comparate şi prin prisma formei: ambele sunt nişte "cutii" în două volume, cu patru portiere, hayon şi spaţiu interior pentru 5 persoane. Duster mai are un avantaj faţă de Tiguan: portbagajul. Acesta are o capacitate de 443 litri (1.604 litri cu bancheta rabatată) faţă de 395 litri (1.510 cu bancheta rabatată) în cazul lui Tiguan.

La capitolul "bază de comparaţie" mai putem adăuga faptul că ambele modele din test erau dotate cu sisteme de tracţiune integrală, un lucru foarte important pentru un amator de SUV. Am mai putea adăuga şi anumite detalii ale aspectului exterior, ambele modele inspirând pragmatism, designul nefiind de natură să smulgă ovaţii printre amatorii de frumos.

Iar acum, să vedem ce le diferenţiază. Sau, mai bine spus, cât de multe lucruri le diferenţiată clar, atât ca maşini, cât şi ca target.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.