Comparativ Hyundai ix35 vs. concurenţa - Ep. IV: ix35 vs. Kuga

Ford Kuga am văzut şi în alte ocazii că demonstrează un comportament foarte bun pe şosea. Acum vom vedea cât de mult se apropie Hyundai ix35 de "prinţul şoselelor" între SUV-uri.

Comparativ Hyundai ix35 vs. concurenţa - Ep. IV: ix35 vs. Kuga Comparativ Hyundai ix35 vs. concurenţa - Ep. IV: ix35 vs. Kuga

Apariţia lui Ford Kuga s-a produs în 2008, devenind foarte repede unul dintre cele mai interesante SUV-uri compacte de pe piaţă. Pentru mulţi, nu e decât un Focus umflat cu pompa, dar adevărul este că a preluat de la cunoscuta compactă un tren de rulare foarte bine pus la punct.

În acest episod din comparativul ProMotor vom încerca să vedem în principal nu dacă Hyundai ix35 este mai bun decât Ford Kuga din punct de vedere al comportamentului pe şosea, ci mai degrabă cât de aproape sau departe se situează de maşina germană.

EXTERIOR

Atat Hyundai ix35, cat si Ford Kuga arata modern. ix35 este mai efeminat, Kuga mai dinamic

Ambele maşini arată ca nişte SUV-uri compacte foarte moderne, nefiind uşor să faci o departajare între ele din punct de vedere al designului. Cei care apreciază mai mult dinamismul este mai probabil să se îndrepte spre designul kinetic al lui Kuga, ale cărui muchii ascendente fac maşina total diferită de rotunjitul ix35.

Totodată, nu putem afirma fără dubii că ix35 va atrage mai mult clientela feminină faţă de Kuga, deoarece SUV-ul german are un sex-appeal foarte mare şi pentru publicul feminin. Am putea spune că, după Mitsubishi Outlander, Kuga exprimă cel mai mult masculinitate.

În materie de gabarit, cele două maşini sunt extrem de asemănătoare, Kuga fiind mai lung doar cu 3 cm decât ix35. Este şi ceva mai lat şi mai înalt, dar diferenţele dimensionale sunt foarte mici. Nici în ce priveşte ampatamentul, Kuga nu are un avantaj considerabil, plusând cu doar 5 cm.

Kuga este cam la acelaşi nivel cu ix35 şi în materie de vizibilitate, doar geamurile laterale fiind ceva mai mari. Însă luneta este, în ambele cazuri, aproape la fel de mică, ceea ce implică ori o atenţie mai mare la mersul înapoi, ori optarea pentru senzorii de parcare încastraţi în spoilerul spate.

INTERIOR

Hundai ix35 are un interior mai reusit in primul rand ca design, dar si ca ergonomie

Deşi Ford Kuga arată foarte kinetic şi modern în exterior, interiorul maşinii nu este la fel de exuberant. Hyundai, în schimb, continuă ideea rotunjimilor caroseriei şi, faţă de Kuga, designerii au avut o mare libertate de mişcare în ce priveşte aspectul bordului. Cu alte cuvinte, Kuga am putea spune că este puţin cam depăşit în materie de design interior.

În Ford Kuga este folosit mai mult plasticul cu aspect de aluminiu decât în Hyundai ix35. Ceea ce nu înseamnă că bordul maşinii germane arată neapărat mai bine sau că aceste ornamente din plastic ar avea o finisare de Toyota. Iar majoritatea butoanelor de pe consola centrală în Kuga puteau fi mai mari şi mai lizibile.

Într-un fel, Hyundai ix35 se prezintă mai bine în ce priveşte concepţia interiorului, plasticele fiind cam la acelaşi nivel ca în Kuga. În schimb, în Kuga ai o poziţie de condus mai pe gustul celor care preferă dinamismul, deşi e cam înaltă.

Păcat doar că volanul lui Kuga nu exprimă deloc sportivitate, fiind cam fad, în timp ce designul volanului lui ix35 este mai stilat, exprimând clar că maşina coreeană e îndreptată spre confort.

Prin urmare, Hyundai ix35 este mai bine adaptat pentru epoca modernă, în timp ce în Kuga discrepanţa interiorului faţă de exteriorul dinamic şi modern este puţin cam mare. Germanii vor ca bordul maşinii să exprime soliditate, dar asta nu face altceva decât să evidenţieze evoluţia lui ix35, care, până la urmă, îţi dă mai multe motive de mulţumire, atât din punct de vedere estetic, dar şi al ergonomiei şi calităţii materialelor.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.