Comparativ Hyundai ix35 vs. concurenţa - Ep. IV: ix35 vs. Kuga

Ford Kuga am văzut şi în alte ocazii că demonstrează un comportament foarte bun pe şosea. Acum vom vedea cât de mult se apropie Hyundai ix35 de "prinţul şoselelor" între SUV-uri.

Comparativ Hyundai ix35 vs. concurenţa - Ep. IV: ix35 vs. Kuga Comparativ Hyundai ix35 vs. concurenţa - Ep. IV: ix35 vs. Kuga

Apariţia lui Ford Kuga s-a produs în 2008, devenind foarte repedeunul dintre cele mai interesante SUV-uri compacte de pepiaţă. Pentru mulţi, nu e decât un Focus umflat cu pompa,dar adevărul este că a preluat de la cunoscuta compactă un tren derulare foarte bine pus la punct.

În acest episod din comparativulProMotor vom încerca să vedem în principal nu dacă Hyundai ix35 este mai bun decât Ford Kuga din punct de vedereal comportamentului pe şosea, ci mai degrabă cât de aproapesau departe se situează de maşina germană.

EXTERIOR

Atat Hyundai ix35, cat si Ford Kuga arata modern. ix35 este mai efeminat, Kuga mai dinamic

Ambele maşini arată ca nişte SUV-uri compacte foarte moderne,nefiind uşor să faci o departajare între ele din punct de vedere aldesignului. Cei care apreciază mai mult dinamismul este maiprobabil să se îndrepte spre designul kinetic al lui Kuga,ale cărui muchii ascendente fac maşina total diferită de rotunjitulix35.

Totodată, nu putem afirma fără dubii că ix35 va atrage mai multclientela feminină faţă de Kuga, deoarece SUV-ul german are unsex-appeal foarte mare şi pentru publicul feminin. Am putea spunecă, după Mitsubishi Outlander, Kuga exprimă celmai mult masculinitate.

În materie de gabarit, cele două maşini sunt extrem deasemănătoare, Kuga fiind mai lung doar cu 3 cm decât ix35. Este şiceva mai lat şi mai înalt, dar diferenţele dimensionale sunt foartemici. Nici în ce priveşte ampatamentul, Kuga nu are unavantaj considerabil, plusând cu doar 5 cm.

Kuga este cam la acelaşi nivel cu ix35 şi în materie devizibilitate, doar geamurile laterale fiind ceva mai mari. Însăluneta este, în ambele cazuri, aproape la fel demică, ceea ce implică ori o atenţie maimare la mersul înapoi, ori optarea pentru senzorii de parcareîncastraţi în spoilerul spate.

INTERIOR

Hundai ix35 are un interior mai reusit in primul rand ca design, dar si ca ergonomie

Deşi Ford Kuga arată foarte kinetic şi modern în exterior,interiorul maşinii nu este la fel de exuberant. Hyundai, înschimb, continuă ideea rotunjimilor caroseriei şi, faţă deKuga, designerii au avut o mare libertate de mişcare în ce priveşteaspectul bordului. Cu alte cuvinte, Kuga am putea spune că estepuţin cam depăşit în materie de design interior.

În Ford Kuga este folosit mai mult plasticul cu aspectde aluminiu decât în Hyundai ix35. Ceea ce nu înseamnă căbordul maşinii germane arată neapărat mai bine sau că acesteornamente din plastic ar avea o finisare de Toyota. Iar majoritateabutoanelor de pe consola centrală în Kuga puteau fi mai mari şi mailizibile.

Într-un fel, Hyundai ix35 se prezintă mai bine în cepriveşte concepţia interiorului, plasticele fiind cam laacelaşi nivel ca în Kuga. În schimb, în Kuga ai o poziţie de condusmai pe gustul celor care preferă dinamismul, deşi e cam înaltă.

Păcat doar că volanul lui Kuga nu exprimă delocsportivitate, fiind cam fad, în timp ce designul volanuluilui ix35 este mai stilat, exprimând clar că maşina coreeană eîndreptată spre confort.

Prin urmare, Hyundai ix35 este mai bine adaptat pentruepoca modernă, în timp ce în Kuga discrepanţa interioruluifaţă de exteriorul dinamic şi modern este puţin cam mare. Germaniivor ca bordul maşinii să exprime soliditate, dar asta nu facealtceva decât să evidenţieze evoluţia lui ix35, care, până la urmă,îţi dă mai multe motive de mulţumire, atât din punct de vedereestetic, dar şi al ergonomiei şi calităţii materialelor.

Citeşte mai departe în pagina următoare »