Exclusiv  Lexus RX vs Audi Q7 - test de consum

Faţă în faţă, două SUV-uri practice, Audi Q7 şi Lexus RX, dar cu două tehnologii complet diferite de propulsie. Care are aplicaţii mai practice? Sistemul hybrid sau un simplu dar eficient propulsor turbo-diesel? Asta am vrut şi eu să aflu…

Lexus RX vs Audi Q7 - test de consum Lexus RX vs Audi Q7 - test de consum

Iată cum m-am trezit într-o dimineaţă alături de două SUV-uri full size, undeva printr-o zona rurală între Dimieni şi Baloteşti, gândindu-mă cum să fac să mulţumesc pe toată lumea în ceea ce priveşte dilema aceasta. Întotdeauna m-am întrebat dacă se merită cu adevărat trecerea la un SUV hybrid (sau orice alt hibrid din orice gama) în loc de cine ştie ce alt rival diesel.

Am ales segmentul de SUV-uri deoarece aici, marea majoritate a vânzărilor sunt cele pe motorină, iar aceste maşini de teren şi de familie au început să caute şi ele alte soluţii de propulsie decât cele două elementare.

În SUA, lumea a înnebunit după versiunile Hybrid ale giganţilor Cadillac Escalade, Chevy Tahoe, GMC Yukon..etc. Plus bineînţeles japonezii, care deja au un adevarat "start furat" în ceea ce priveşte uniunea dintre un motor pe benzină cu unul micuţ electric. Aşadar, ce voi face aici nu va fi neapărat un comparativ între un Audi Q7 şi un Lexus RX, ci mai degrabă unul între "3.0 V6 TDI şi 450h ".

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.