Test comparativ: Renault Twingo îşi înfruntă concurenţa

Clasa mini. Adică cele mai mici automobile pe care le poţi cumpăra. Avem un nou candidat în persoana lui Renault Twingo. Şi pentru că a lipsit o vreme de pe piaţa noastră i-am pregătit o primire adecvată. Cu trei modele concurente.

Test comparativ: Renault Twingo îşi înfruntă concurenţa Test comparativ: Renault Twingo îşi înfruntă concurenţa

Renault Twingo este un model cu renume pe piaţa franceză şi nu numai. La noi în ţară, Twingo a devenit cunoscut datorită primei generaţii. Un model ciudat cu o formă de mic monovolum. Avea doar două portiere şi un interior funky cu instrumentele de bord grupate în partea de sus a consolei centrale. Nimeni nu poate uita nici comenzile galbene pentru sistemul de climatizare pentru unele variante. Plus o figură de porcuşor speriat. Primul Twingo a cucerit prin originalitate şi îndrăzneală. Nu a fost o maşină excepţională dar şi-a câştigat rolul în istorie.

Renault Twingo alături de Hyundai i10, Suzuki Splash si Toyota Aygo

Noul Twingo are deja câţiva ani buni pe piaţa europeană. Lansat în 2007, noul Twingo şi-a trăit deja cam jumătate din viaţa sa de model nou. În ţara noastră a fost adus abia la finalul anului trecut. Pentru că până acum s-a considerat că cel mai mic model din gama Renault nu are loc pe o piaţă unde clienţi vor maşini mai mari. Se pare însă că criza a remodelat nişte prejudecăţi şi Twingo a fost adus oficial şi la noi în ţară. S-a început cu ediţia specială Miss Sixty, un Twingo gândit special pentru fete. Colegul Ciobanu s-a sacrificat şi v-a prezentat un test complet în numărul 80 al revistei ProMotor precum şi pe www.promotor.ro. A condus modelul roz cu floricele prin Bucureşti şi a folosit oglinda inclusă pentru a-şi aranja freza.

Acum a venit vremea unui Twingo normal să poposească în redacţia noastră. Şi pentru că trebuia să îi facem o primire adecvată având în vedere că l-am aşteptat muuultă vreme am adunat trei concurenţi. Aceştia sunt, în ordinea numerelor de pe tricou: Hyundai i10, Suzuki Splash şi Toyota Aygo.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.