Am pipăit maşina viitorului: Infiniti Etherea

Am călătorit în Germania într-o locaţie secretă pentru a putea petrece câteva ore alături de conceputul Infiniti Etherea. Este viitorul model compact din gama constructorului japonez premium şi vrea să rescrie standardele în această clasă.

Am pipăit maşina viitorului: Infiniti Etherea Am pipăit maşina viitorului: Infiniti Etherea

O fostă hală industrială dezafectată undeva în Germania. În mijlocul ei tronează un automobil parcă teleportat din viitor. Lângă el este un Audi A3 Sportback pentru a ne readuce aminte cum arată clasa compactă astăzi. Şi o jumătate de zi în care am putut pipăi de aproape viitorul automobilului.

Infinit Etherea este un concept car prezentat publicului pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva din acest an. A uimit atunci prin liniil îndrăzneţe pe care le propunea pentru un viitoar automobil de clasă compactă.

Conceptul Etherea ţinteşte către un public tânăr care consideră că automobilele Infiniti sunt prea conservatoare. Şi vrea să propună un tip nou de lux care să atragă publicul mai tânăr.

Şi dacă la un salon auto un concept poate fi admirat doar de la depărtare, Infiniti ne-a oferit şansa să experimentăm acest automobil de aproape.

Conceptul de două milioane de euro a fost transoprtat cu grijă în hala dezafectată din Germania şi a fost încredinţat unui "păzitor" cu mânuşi albe. Acesta a a avut grijă de maşină cu extrem de mare atenţie şi a fost singurul om autorizat să o conducă. Am putut însă sta la volan, am pipait materialele şi am fost plimbaţi de către cerber pe locul din dreapta.

Etherea are 4,4 metri şi practic este un automobil de clasă compactă. Pentru comparaţie am avut la dispoziţie un Audi A3 Sportback. Acesta are 4,3 metri lungime şi deci este perfect comparabil cu Etherea. Privite însă cu ochiul liber, Etherea pare mai mare. Forma atipică şi partea vitrată extrem de generoasă scoate Etherea în evidenţă imediat. Este un design care a stârnit extrem de multe aprecieri şi cel mai probabil va inspira extrem de mult viitorul model de clasă compactă ce va fi produs de Infiniti. Inspiraţia este dată de linia unui coupe, deşi maşina este de fapt un hatchback. Are patru portire, iar cele din spate se deschid în sens invers. Nu există montant între portiere dar acest detaliu nu va fi reţinut pe modelul de serie. Cel mai probabil nici portierele cu deschidere inversă nu vor fi păstrate în producţie de serie.

Însă designul blocurilor optice va deveni cel mai probabil noul element de identificare a modelelor Infiniti. Este un far incredibil, inspirat de un zeu al vântului japonez. Seamănă cu un ochi de vultur şi distingi chiar şi irisul. Este unul element definitoriu pentru Etherea, îţi captează atenţia imediat şi stai minute în şir să studiezi noul far. Mai interesant este să o priveşti noaptea. Farul ca un ochi te hipnotizează iar în combinaţie cu calandrul luminat în mov, tabloul este mai mult decât impresionant.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.