Am testat noua anvelopă Pirelli Cinturato P1

Pirelli ataca serios segmentul premium pentru maşini mici şi compacte. Şi pentru asta au creat o anvelopă nouă: Cinturato P1!

Am testat noua anvelopă Pirelli Cinturato P1 Am testat noua anvelopă Pirelli Cinturato P1

Pirelli este un nume cu greutate în industria anvelopelor. Cu o gamă completă care acoperă aproape orice tip de maşină sau echipament cu roţi, Pirelli este un fabricant complet. Mai nou a decis să intre în Formula 1 iar acest lucru le va aduce un capital de imagine fantastic.

Am ales să merg la lansarea acestei anvelope în Italia pentru că am folosit de-a lungul timpului multe anvelope produse de italieni. Inclusiv pe maşinile personale am avut Pirelli P3000 Energy şi Pirelli P6. Aşa că am vrut să vad de aproape noua creaţie Pirelli.

Pentru asta am decolat spre Italia, mai precis în regiunea Puglia. Cartierul central a fost Fasano, o mică staţiune pe malul mării Adriatice amplasată între oraşele Bari şi Brindisi. Testele pentru presă au inclus un traseu de 150 de kilometri pe drumurile virajate de pe dealurile din apropiere plus câteva teste specifice.

Cinturato P1 este o anvelopă premium pentru modele de clasă mică şi compactă. Va fi lansată pe piaţa europeană a pieselor de schimb până la finalul anului 2011 cu dimensiuni între 14 şi 16 inch cu indice de viteză de la T la V. Va urma apoi piaţa din America Latină şi apoi Asia. De asemena, BMW a ales deja să monteze din fabrică anvelopa Cinturato P1 pe modelul BMW seria 1. Noile anvelope sunt garantate pentru o perioadă de viaţă de 65.000 km cu condiţia ca presiunea să fie corectă iar elementele de suspensie ale maşinii să nu aibă defecte.

Cinturato P1 extinde gama eco lansată de Pirelli cu trei ani în urmă. Primele versiuni au fost Cinturato P4 şi P6 pentru automobile de oraş şi compacte. A urmat apoi modelul Cinturato P7 pentru clasa medie. Anvelopele Cinturato împrumută multe elemente de tehnologie de la anvelopele de performanţă ultra-avansată. Noua anvelopă Cinturato P1 înlocuieşte astfel modelele Cinturato P4 şi Cinturato P6. Noul pneu a fost dezvoltat la Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Pirelli de la Milano acolo unde sunt proiectate şi pneurile pentru Formula 1. Noua anvelopă reprezintă vârful experienţei eco Pirelli câştigată prin implementarea strategiei "Green Performance".

Cinturato P1 foloseşte elemente eco de la gamele Cinturato şi Scorpion Verde, anvelope ecologice dezvoltate pentru automobile medii şi pentru SUV-uri dar şi tehnologie elaborată pentru familia P-Zero.

Noua anvelopă întruneşte patru elemente cheie: siguranţă, plăcerea de a conduce, grija pentru mediul înconjurător şi versatilitate. Cinturato P1 este cu 15% mai uşoară iar rezistenţa la rulare este redusă cu 25%. Cinturato P1 reduce zgomotul exterior cu până la 1,5 dB şi zgomotul interior cu 1dB. În plus, Cinturato P1 va fi disponibilă şi în versiune run flat precum şi self seal.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.