Gama Pirelli P Zero “The Hero”

Nu ne putem plînge de lansări de modele noi în peisajul auto, dar o lansare de pneu din zona elitistă a maşinilor supersport este un eveniment rar.

Gama Pirelli P Zero “The Hero” Gama Pirelli P Zero “The Hero”

Anul acesta Pirelli schimbă prefixul, intrîndîn clubul select al celor care au trecut de 100 de ani. Iar modulevident de a sărbători evenimentul a fost lansarea unui pneudestinat maşinilor supersport, pneu-etalon pentru o companie alcărei nume s-a confundat cu motorsportul de-a lungul întregii saleexistenţe. Noua anvelopă se numeşte Pirelli P Zero the Hero şi abeneficiat de o amplă desfăşurare de forţe pentru a fi descoperităşi înţeleasă.

Locaţia - una virgină din perspectivamotorsportului, una unde abia începe să se coaguleze acest fenomen- este Dubai (Emiratele Arabe Unite), Dubai Autodrome. Bolizii puşila dispoziţie pentru testarea calităţilor noului pneu: noul Audi TTRoadster, Audi S8, Mercedes Benz CLS 500, CLK 63 AMG, S 63 AMG, S65 AMG, Porsche Boxster şi Cayman, BMW 325i, 530i, M5, Mini Cooper.Bonusul a fost reprezentat de cîte o sesiune taxi-drive cu PorscheCarrera 4s, Lamborghini Gallardo şi Ferrari 599 GTBFiorano.

Noulpneu pare a fi o revoluţie, lucru confirmat şi de faptul că a fostomologat pentru echiparea zero la: Ferrari 599 GTB Fiorano,Lamborghini Murcielago şi Gallardo, Audi R8 şi S8, Aston MartinDB9, Maserati Quattroporte, Jaguar XK, Mercedes Benz AMG şi o mareparte a gamei Porsche şi BMW. În curînd, acestui club select i seva alătura şi Alfa Romeo 8C Competizione.

Pirelli a înglobat în noul pneu cinci inovaţii patentate subnumele firmei, ocazie prin care celebrează nu numai 100 de aniPirelli, ci şi 20 de ani de la lansarea seriei P Zero. Realizareanoului produs a presupus un proces de dezvoltare care s-a derulatpe parcursul a 24 de luni. A rezultat o anvelopă cu un desen alsuprafeţei de rulare inovator, o compoziţie de avangardă şi ostructură înnoitoare.

Desenulsuprafeţei de contact include 3 canale longitudinale pentruoptimizarea manevrabilităţii pe carosabil ud şi reducerea risculuide acvaplanare. În acelaşi timp, şanţurile transversale auînclinaţii diferite, pentru reducerea zgomotului la rulare. Înacelaşi timp, lateralele pneului sînt realizate dintr-un materialmai rigid, pentru a se îmbunătăţi manevrabilitatea. Graţiecompoziţiei, noul pneu oferă un grad ridicat de performanţă încă dela primii kilometri de rulare, atunci cînd anvelopa este rece. PZero the Hero poate fi numit o gumă ecologică şi asta pentru că numai include în procesul de fabricaţie uleiuri aromatice,aliniindu-se astfel reglementărilor europene care vor intra învigoare în 2010.

Odată cu lansarea noului produs, Pirelli readuce în ofertă gamade jante. Noua roată Pirelli este realizată de Antera şi propune undesign cu cinci spiţe, fiind confecţionată din aluminiu. Cei carevor achiziţiona noul pneu vor deveni automat membri în clubul PZero, care le oferă acestora o serie de servicii şi privilegii.Clubul P Zero a debutat luna aceasta în Italia, urmînd ca peparcursul anului să fie extins în întreg spaţiul european.