Navon N470 – test sistem GPS

Autor: Dan Vache 16 iun. 2009 Teste speciale

Simplu si eficientColegii de la go4it.ro au testat de curând sistemul GPS Navon N470, aşa că l-am împrumutat şi noi pentru o tură. După ce, anul trecut, am intrat în posesia unui sistem GPS Smailo, de la AROBS Transilvania, am zis să vedem cum se prezintă concurenţa. Şi asta deoarece Navon N470 are un preţ de 800 RON, cu doar 100 RON mai mult decât se prezenta Smailo.

Sistemul GPS Navon îşi intră în atribuţii foarte rapid, după ce ai apăsat butonul ON. Iar meniul mi s-a părut suficient de intuitiv pentru unul ca mine, care nu foloseşte în mod curent aşa ceva. Nu a fost nevoie nici un moment să apelez la manualul de instrucţiuni, iar iconiţele sunt destul de lizibile.

Preţul mic al device-ului se face simţit doar în ce priveşte suportul de prindere pe parbriz, neplăcut de manipulat şi care, mai ales într-o maşină de teren care nu circulă doar pe asfalt, induce vibraţii mari aparatului.

O mică probă de foc a reprezentat-o găsirea în Târgu Mureş a pensiunii unde am fost cazat pe perioada Offroad Mureş Trophy 2009. Câtă vreme cunoaşteţi cel puţin strada pe care este un obiectiv, nu mai are rost să întrebaţi taximetriştii sau pietonii – am făcut acest lucru, în paralel cu urmărirea traseului pe GPS, concluzia fiind că Navon merită mult mai multă încredere.

Bine informatPăcat doar că, la fel ca restul sistemelor GPS normale de pe piaţă, nici Navon nu te poate anunţa din vreme că Valea Prahovei este un teren predilect pentru ambuteiaje stresante sau care rută din Bucureşti este cel mai puţin aglomerată, la orice oră a zilei. Însă, în rest, aparatul s-a dovedit user-friendly şi nu m-a lăsat baltă (doar pe rutele din pădure, pe drumuri forestiere, apărea mesajul "în apropierea localităţii X").

Navon N470 m-a "gratulat" cu un singur neajuns – din cauza expunerii îndelungate la soarele arzător, la un moment dat aparatul s-a blocat şi nu l-am putut restarta decât de la butonaşul "reset" din spate. Un lucru întâlnit frecvent şi la alte aparate de acest gen, în aceleaşi condiţii.

Pentru mai multe detalii tehnice şi specificaţii, citiţi testul go4it.ro cu Navon N470.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide