Suzuki şi ProMotor la Cupa Offroad Sighişoara 2014 cu ”veveriţa” Jimny

Autor: Adrian Mihălţianu 22 apr. 2014 Teste speciale

Weekendul 4-6 aprilie a fost foarte fain pentru mine, deoarece m-am simţit excelent cu maşina mea Suzuki Jimny în cadrul perfect pentru care acest model a fost conceput: expediţie offroad, pe dealuri şi prin păduri. Plus o probă de forţă care mi-a demonstrat încă o dată cât de capabil este Jimny în offroad.

Pentru asta a fost făcut şi se pricepe foarte bine la aşa ceva

 

Deşi iniţial am plecat de la premisa că vreau doar să particip, pe parcurs mi-am dat seama că maşina mea, chiar şi nepreparată, e capabilă să facă faţă şi unui ritm mai alert de competiţie pe acest gen de traseu de dificultate mai mică – atenţie, însă, să nu vă închipuiţi că vorbim de un traseu potrivit pentru SUV-urile moderne… Rămânem, totuşi, în zona maşinilor cu reţetă şi ingrediente offroad serioase.

Iar cei din Offroad Club Sighişoara se pricep de minune să pregătească trasee pentru acest gen de ”aproape-competiţie”, unde nu te duci să-ţi rupi maşina, ci mai mult să ai parte de o porţie de adrenalină şi distracţie care poate înlocui cu succes orice terapie anti-stres. Ba chiar cu bani mai puţini…

Cu o investiţie rezonabilă în modificări specifice, Jimny ar putea deveni un veveriţoi redutabil. Poate într-un viitor nu prea îndepărtat acolo ajunge, cine ştie…

 

Pentru că, vrem sau nu să recunoaştem, şi banii au un rol important când vorbim de hobby-uri. Offroadul nu e un hobby ieftin, asta e clar. Dar cu o maşină 4×4 Suzuki devine un hobby foarte accesibil raportat la senzaţiile de care poţi avea parte. Pentru că Suzuki e singurul producător care a înţeles cum să facă maşini offroad accesibile, dar foarte fun.

Iar Jimny este, cu siguranţă, o astfel de maşină offroad. Şi rămâne printre puţinele offroadere serioase de pe piaţă şi la ora actuală. Eu abia aştept ediţia următoare a Cupei Offroad Sighişoara, unde promit că nu o să mai merg doar la plimbare (pentru că, de această dată, în proba de orientare pauzele necesare fotografiilor au însumat mai mult de o oră pierdută…).

Dacă ar putea vorbi, sunt sigur că mi-ar spune ”MAI VREAU LA OFFROAD!”

 

Şi îi provoc şi pe alţi proprietari de Jimny: haideţi să le arătăm tuturor că AVEM CU CE! Or fi Jimny-urile noastre nişte veveriţe mai dichisite, la prima vedere. Dar sunt foarte capabile când vine vorba de ”curse prin copaci” şi au reale şanse să acumuleze cât mai multe ”alune” în competiţii.

Haideţi să facem şi un fan-club, ”Proud to drive a Jimny”! Ce siglă îi punem? 🙂

 

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA CUPA OFFROAD SIGHIŞOARA 2014

 

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...Comentarii
Inchide