TEST VIDEO: O zi cu un BMW X5 care vede noaptea, se conduce singur şi parchează singur

Tehnologia auto a evoluat extrem de mult în ultimii 100 de ani. De fapt, în urmă cu un secol riscai să-ţi rupi mâna dacă voiai să-ţi porneşti maşina de la manivelă, iar acum se discută din ce în ce mai mult despre momentul în care vom lăsa automobilul să se conducă singur. Deocamdată nu am ajuns acolo, dar există deja câteva tehnologii care îţi pot face viaţa mult mai uşoară la volan. Am condus un BMW X5 cu cele mai noi tehnologii şi îţi povestesc cum a fost.

TEST VIDEO: O zi cu un BMW X5 care vede noaptea, se conduce singur şi parchează singur TEST VIDEO: O zi cu un BMW X5 care vede noaptea, se conduce singur şi parchează singur

În urmă cu câteva săptămâni, cei de la BMW au organizat un workshop în care au explicat jurnaliştilor auto din România cum folosesc ei tehnologia pentru a uşura viaţa şoferilor la volan. Am văzut cum funcţionează, mai mult în teorie decât în practică, sistemul Night Vision, cel de conducere semiautonomă şi cel de parcare automată. 

Dar după atâta teorie a fost nevoie şi de nişte practică, aşa că am luat un BMW X5 folosit la workshop şi am plecat la drum ca să văd cât de folositoare este toată această tehnologie în viaţa de zi cu zi, mai ales că după ce începi să pui opţionale cu generozitate, sari destul de uşor de pragul psihologic de 100.000 de euro.

Am rezumat întreaga experienţă în videoclipul de mai jos.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.