VIDEO: BMW 120d xDrive, TEST special. Sus la munte, sus!

Este oare posibil să urci cu un Seria 1, fie el şi xDrive, pe o pârtie de schi, până sus de tot, la telefericul din vârful muntelui? Cam asta a fost provocarea BMW, iar Claudiu David, singurul pilot non-german din programul BMW Driving Experience din Germania, a acceptat-o. Eu am făcut pe şoferul de rezervă...

VIDEO: BMW 120d xDrive, TEST special. Sus la munte, sus! VIDEO: BMW 120d xDrive, TEST special. Sus la munte, sus!

Claudiu David este un pilot român care pe vremuri „s-a dat” în WRC şi în diverse alte campionate naţionale şi internaţionale de raliuri. De ceva timp este pilot în BMW Driving Experience, cel mai prestigios program de pregătire sportivă iniţiat de firma din Bavaria. A reuşit cel mai bun scor la testele şcolii pentru BMW Driving Experience, motiv pentru care astăzi face naveta între Dubai, Germania, India, Elveţia şi alte locuri asemănătoare, pentru a antrena pasionaţii de BMW.

Dar Claudiu visa de mult timp să facă şi în România o cascadorie aşa cum vedem doar în emisiunile străine făcute pe foarte mulţi bani. Una în care să ducă o maşină la limită, una în care să coboare o pârtie de schi alături de doi schiori şi să înregistreze toată nebunia la un nivel similar cu ce se produce în afară. Ceva ce vezi în general în filmele cu James Bond sau în Misiune Imposibilă. Cum nimeni n-a crezut că se poate face aşa ceva în România, doar sprijinul primit de la BMW România i-a permis să-şi vadă visul cu ochii pe pârtia Cocoşul din Predeal.

Claudiu David, la volanul lui Seria 1 120d xDrive

Peste 20 de oameni au participat la pregătirea şi filmarea evenimentului, iar sprijinul primit de la Salvamont, de la Jandarmerie şi de la Primăria Predeal a fost pe măsură, în ciuda unor probleme de comunicare inerente unei astfel de premiere. Pârtia a fost închisă contra cost pentru câteva ore, iar utilajele de refacere a pârtiei şi tunurile de zăpadă, închiriate şi ele, au avut grijă să şteargă orice şleauri lăsate în urmă de maşină. Evident, s-au găsit câţiva români care să ignore avertismentele clare date de salvamontişti şi de jandarmi şi să coboare pe pârtie în timpul filmărilor, apoi alţii care să facă scandal. Din fericire, pârtia a fost lăsată exact aşa cum a fost găsită: în stare excelentă. O puteţi testa cu picioarele proprii în weekend, la Predeal, e dotată cu absolut tot ce-i trebuie!

Urcă pe zăpadă? Locul lui e totuşi pe asfalt...

Fac această menţiune pentru a mai risipi din mirosurile revărsate de anumite canale media mincinoase... Aşadar...

Să vedem mai întâi ce poate noul Seria 1 xDrive pe asfalt, apoi pe zăpadă. Citiţi mai departe...

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.