Mercedes-AMG EQE – Sedanul de performanță, acum cu propulsie electrică – VIDEO

Autor: ProMotor 28 sept. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz EQE este unul dintre cele mai interesante sedanuri electrice premium, iar versiunea 43 AMG face din modelul german o alternativă și mai incitantă la sedanurile tradiționale.

Mercedes-AMG EQE 43 4Matic este versiunea performantă a sedanului electric, cu două motoare electrice și un aspect pe măsură. Omologul electric al Clasei E are un design gândit pentru eficiență, având un coeficient aerodinamic foarte bun, de doar 0,22. Mașina folosește o platformă electrică dedicată, iar versiunea AMG este și mai agresivă decât modelele standard.

Mașina testată de noi a fost finisată într-o nuanță de negru, care scoate grila Panamericana în evidență. Din aceasta se continuă farurile LED Matrix, ce pot proiecta diferite mesaje pe partea carosabilă. Lateralele mașinii sunt dominate de jantele AMG cu desen aerodinamic, ce măsoară 20 de inch în diametru și sunt îmbrăcate cu anvelope special create pentru modelele electrice, pentru a îmbunătăți autonomia. La capitolul eficiență contribuie și mânerele ușilor care se pot retrage la nivel cu caroseria. Spatele se termină într-o bandă LED uriașă, care oferă un efect spectaculos pe timp de noapte.

Interiorul lui Mercedes EQE este demn de o mașină premium

Cabina lui Mercedes-AMG EQE 43 este dominată de cele două ecrane de mari dimensiuni ale sistemului de infotainment. Instrumentarul de bord folosește un ecran montat în spatele volanului, pe orizontală, iar ecranul central este orientat în stil portret, oferind un efect ca de cascadă. Acesta include comenzile climatizării și are conectivitate atât cu Android Auto, cât și Apple CarPlay.

Materialele sunt de cea mai bună calitate, suprafețele fiind acoperit cu piele și microfibră, iar scaunele față au încălzire, memorie pentru poziția la volan pentru mai mulți șoferi și funcție de masaj. În plus, pentru a da sentimentul de mai multă sportivitate, centurile sunt roșii, ceea ce oferă un contrast puternic cu interiorul.

Cât despre performanțe, mașina are două motoare electrice. Puterea combinată a acestora se ridică la 476 CP și 858 Nm, ceea ce permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,2 secunde. Aceste motoare sunt alimentate de o baterie de 90 kWh, ceea ce ar trebuie să fie o valoare suficientă pentru a parcurge 505 kilometri cu o singură încărcare. De asemenea, Mercedes spune că, dacă ai la dispoziție o stație de încărcare rapidă, mașina se încarcă de la 10 la 80% în jumătate de oră.

Noul Mercedes-AMG EQE 43 poate fi comandat prin rețeaua Țiriac Auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide