Review Mercedes-Benz GLB. SUV multifuncțional pentru toate gusturile: familie, muncă, timp liber

Autor: Ionuț Vîlciu 24 aug. 2023 Advertorial

Mercedes-Benz GLB este unul dintre cele mai spațioase SUV-uri de clasă compactă, oferind până la 7 locuri și foarte multe dotări și sisteme de asistență, făcând din SUV-ul german o mașină foarte bună de familie.

Am avut ocazia să conducem vârful de gamă, dacă nu luăm în calcul versiunea GLB 35 AMG, a SUV-ului compact. Este vorba de GLB 250 4Matic, cea mai puternică versiune non AMG a noului Mercedes-Benz GLB.

Mașina dispune de 224 CP, dezvoltați de un motor de 2,0 litri, pe benzină, supraalimentat cu turbină, ceea ce înseamnă că va fi prietenos când vine vorba de taxe. În plus, mașina este echipată cu o transmisie automată cu 8 trepte și tracțiune integrală, utilă pentru ocazionalele escapade în off-road.

Exteriorul denotă clar că avem de-a face cu un SUV. Observăm forma mai robustă, comparativ cu Mercedes-Benz GLA, și liniile mai drepte ale caroseriei. Suprafețele verticale se traduc printr-un spațiu mare la interior, chiar dacă nu este o mașină uriașă. Portbagajul măsoară 570 de litri, iar cu banchetele glisate către față, volumul crește la 760 de litri.

Mercedes-Benz GLB este un familist convins

Grație uzului bun de spațiu, GLB poate fi echipat cu până la 7 locuri. Noi am avut la dispoziție o configurație cu 5 locuri, dar nu există diferențe când vine vorba de al doilea rând de scaune.

Există și spații de depozitare ample în uși, iar materialele folosite la interior sunt de bună calitate, plăcute la atingere, așa cum ne putem aștepta de la un producător premium, așa cum este Mercedes-Benz. Există scaune electrice, tapițerie din piele, climatizare automată, guri de ventilație și pentru pasagerii din spate și o trapă mare, care aduce multă lumină în cabina lui GLB.

Mașina utilizează deja cunoscutul sistem MBUX de la Mercedes-Benz, care rulează pe două ecrane încastrate sub aceeași foie de sticlă. Este ușor de folosit, intuitiv și poate fi control cu ajutorul touch pad-ului de pe consola centrală, cu ajutorul butoanelor sau în mod direct, pentru că este un ecran tactil.

În România, prețurile pentru noul Mercedes-Benz GLB pornesc de la 44.319 cu TVA inclus. Versiunea GLB 250 4Matic, într-o configurație precum cea testată de noi, are un preț de 64.528 de euro cu TVA inclus.

Impresii de la volanul lui Mercedes-Benz GLB

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide