Vali Porcișteanu explică de ce este importantă conducerea defensivă – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 03 iul. 2023 Video
Vali Porcișteanu explică de ce este importantă conducerea defensivă – VIDEO

Vali Porcișteanu, pilot de raliu și Campion Național în competițiile de raliu, a vorbit despre schimbările pe care le-ar face pentru școala de șoferi și de ce sunt importante cursurile de conducere defensivă.

Ediția cu numărul 11 din Podcast cu Prioritate l-a avut ca invitat pe Vali Porcișteanu. Pilotul de raliu a vorbit în cadrul emisiunii despre începuturile sale ca pilot, experiența sa de-a lungul anilor, cum a ajuns Campion Național, dar și despre importanța cursurilor de conducere defensivă și cum pot ajuta acestea șoferii.

Pe lângă faptul că este pilot, Vali Porcișteanu se ocupă și de o școală specializată pe cursurile de conducere defensivă. „Îi vedem pe cei care vin la cursuri că pleacă cu altă mentalitate de acolo”, spune Vali Porcișteanu.

De altfel, el susține că aceste cursuri conferă noi percepții cursanților, le arată ce poate merge rău și cum se poate întâmpla un accident. Oamenii simt un impact simulat la viteză mică și automat își vor pune întrebarea de: Cum ar putea fi la viteză mare dacă așa se simte la viteze relativ mici?

Ce schimbări ar face Vali Porcișteanu la școala de șoferi?

Vali Porcișteanu crede că educația primită de viitorii șoferi în cadrul acestor școli lasă de dorit, mai ales atunci când vorbim de situații în care sunt nevoiți să conducă pe autostradă, spre exemplu.

„Vreau să dau altă formă acestei școli. Să plece de acolo nu 100%, cum ar fi normal, dar mai bine pregătiți decât ar pleca dintr-o altă școală. Vreau să meargă și noaptea, nu doar ziua, că mulți nu fac conducere de noapte”, spune Vali Porcișteanu despre viitoarea sa școală de șoferi.

De asemenea, el consideră că ar trebui să existe și cursuri de mers pe autostradă, dacă nu în timpul școlii, deoarece nu este permis, măcar niște ore suplimentare după obținerea permisului. „Pe autostradă, nu ai voie, dar după ce iei permisul poți să te duci apoi la un after school”. De obicei, cursanții nu experimentează viteze foarte mari, iar când sunt nevoiți să se deplaseze la viteze de autostradă, nu se adaptează la vitezele mai mari.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide