5 aspecte la care să fii atent când cumperi o maşină nouă

Autor: ProMotor 13 iul. 2021 Utile
5 aspecte la care să fii atent când cumperi o maşină nouă

Investiţia într-o maşină nouă este una destul de costisitoare, dar şi avantajele merită toată atenţia. A fi primul proprietar al unei maşini conferă un sentiment de satisfacţie. Că experienţa să fie una fericită şi posesorii auto să fie siguri că au făcut cea mai bună alegere, este necesar să ţină cont de mai multe aspecte atunci când sunt hotărâţi să cumpere automobile noi.

Care este cea mai bună ofertă de la dealer

Potrivit Financer.com, înainte de a face achiziţia unei maşini noi, cumpărătorul trebuie să se asigure că beneficiază de cea mai bună ofertă. În acest sens, cu câteva luni înainte de a cumpăra va trebui să analizeze piaţă, să acceseze site-urile dealerilor auto şi să viziteze mai multe showroom-uri. Când se va decide la un anumit dealer, va trebui să se prezinte de mai multe ori la el, atât pentru a testa maşina, dar şi pentru a solicita toate detaliile care îl interesează.

Care sunt dotările maşinii

Pentru multe persoane primează confortul atunci când cumpără o maşină nouă, pentru alţii contează în primul rând siguranţă, iar cei tineri sunt atraşi în special de design şi de puterea motorului. Este important să se urmărească atent care sunt dotările autovehiculului. Un anumit model de maşină prezintă mai multe versiuni de echipare, care diferă ca preţ, dar şi din punct de vedere al dotărilor. Senzori de parcare fata-spate, camera pentru mersul în marşarier, sisteme de collision assist sau sistemul de păstrare a benzii de rulare sunt doar câteva dintre echipările pentru care pot opta clienţii maşinilor noi.

Când soseşte maşina la reprezentanţă

În special în ultimul an, din cauza pandemiei Covid-19 şi piaţa auto a înregistrat anumite dificultăţi de aprovizionare. Din acest motiv, pot apărea întârzieri în livrarea maşinii către cumpărător, uneori timpul de aşteptare fiind şi de şase luni, în funcţie de producător şi de model. Data livrării va fi estimată de vânzător (de multe ori este setată o dată orientativa, dar maşina poate ajunge mai devreme), iar în funcţie de acest aspect se poate lua decizia achiziţionării sau cumpărătorul se poate îndrepta către un alt model care poate ajunge la el într-un timp mai scurt.

Cât va costa întreţinerea maşinii

Un alt aspect important este cel care priveşte costurile de întreţinere a maşinii. Dacă se aleg maşini ieftine, este important ca şi costurile ulterioare să fie şi ele unele tot reduse, altfel investiţia nu mai este una avantajoasă. Clienţii se pot documenta în privinţa service-urilor autorizate pentru modelul de maşină respectiv, care sunt costurile intervenţiilor, dar şi care sunt preţurile pieselor de schimb.

Valoarea RCA-ului

Tot în privinţa costurilor va trebui să se ţină seama şi de valoarea Asigurării de Răspundere Civilă Auto (RCA). Preţurile asigurărilor auto au crescut foarte mult în ultimii ani, iar şoferii tineri, cu vârste sub 30 de ani, plătesc cele mai mari preţuri. Valoarea asigurării depinde şi de capacitatea cilindrică. În cazul unei maşini noi, este indicată o asigurare CASCO, pentru că protejează în mai multe cazuri, inclusiv furt, dar şi costurile sunt unele ridicate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro



Comentarii
Inchide