5 semne că trebuie să înlocuieşti uleiul cutiei de transmisie

Lichidul de transmisie este, de cele mai multe ori...

5 semne că trebuie să înlocuieşti uleiul cutiei de transmisie 5 semne că trebuie să înlocuieşti uleiul cutiei de transmisie

În cazul transmisiilor automate, producătorii recomandă înlocuirea uleiului la 150.000 - 200.000 de km. Mecanicii însă susţin că acest interval este prea lung, iar schimbarea uleiului ar trebui să se facă la 75.000 km.

Ca şi alte fluide vitale ale autovehiculului, uleiul de transmisie se deterioreaza în timp. Procesul de uzură se accentuează la conducerea în mediul urban, în special a maşinilor care tractează remorci. 

Lichidul de transmisie este, de cele mai multe ori, de culoare roşie. Pe masură ce se deteriorează, tinde să devină mai închis la culoare. El poate dobandi un miros de ars, care ar putea indica faptul că trebuie schimbat sau că transmisia dezvoltă probleme mecanice.

Semne că trebuie să înlocuieşi uleiul cutiei de transmisie:

  • Transmisia produce zgomot în mers şi la schimbarea treptelor de viteză
  • Vitezele se schimbă cu întârziere
  • Trepidarea cutiei în momentul schimbării vitezelor
  • Cutia produce mici şocuri la schimbarea vitezelor
  • Apariţia de resturi / impurităţi în lichid

Sursă: autokappa.ro

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.