5 semne care-ți arată că e timpul să schimbi mașina

Autor: George Cristea 07 oct. 2020 Utile

Nimic nu este atât de puternic decât relația unui om cu mașina lui. Și totuși, vine un moment în care chiar și cele mai puternice sentimente sunt puse la încercare. Iată 7 semne care-ți arată că e timpul să schimbi mașina.

Intră în Galeria FOTO

Oricât de mult ai ține la mașina ta, la un moment dat vei ajunge în situația în care va trebui să iei în calcul schimbarea acesteia. Fie pentru că nu mai corespunde nevoilor tale, fie pentru că facturile de reparații au început să-ți dea coșmaruri. Dar mai sunt și alte semne care-ți vor arăta că e timpul să ieși din relația păguboasă cu mașina ta.

1. Zgomote și vibrații în timpul mersului
Orice mecanic poate găsi rapid cauza și, dacă nu, cei de la ITP o vor găsi cu siguranță. Aliniere proastă a roților, zăngănitul bucșelor uzate sau vântul șuierând prin garniturile ușilor uzate – există sute de cauze pentru astfel de zgomote. Remedierea va costa probabil timp și bani, dar va trebui să hotărăști dacă mai merită să bagi banii. De la un moment dat, astfel de reparații vor deveni mai dese și mai scumpe.

2. Creșterea facturilor de reparații
Adevărat, cu cât mașina este mai veche, cu atât costurile reparațiilor cresc. Vine un moment în care trebuie să te întrebi: ar trebui să-mi tot cheltuiesc banii pe o mașină care trage vizibil spre REMAT sau vreau să scap mai bine de ea? Odată ce ai început să cheltui mult cu mașina, încearcă să afli dacă vei recupera acele costuri la vânzare. Cel mai probabil că nu, așa că e momentul să cauți o nouă mașină.

Cum îți dai seama că e timpul să schimbi mașina?

3. Reparații mai frecvente
Nu doar că reparațiile devin mai costisitoare, dar mașina se va defecta mai frecvent. Și chiar dacă reparațiile nu par foarte scumpe, faptul că nu te poți baza pe mașină la un drum mai lung și că va sta frecvent imobilizată în service reprezintă neplăceri suficient de mari pentru a trece la nivelul următor: altă mașină.

4. Nevoia de siguranță
Când ești tânăr ai senzația că ești nemuritor, iar acest aspect cel mai probabil că nu va conta la alegerea unei mașini. Dar odată cu primul copil, prioritățile tale s-au schimbat, iar acum vrei o mașină mai sigură. Și nu, nu este adevărat că „înainte” mașinile erau mai solide. Modelele actuale au avansat enorm în ceea ce privește siguranța pasagerilor.

5. Caroserie e mâncată de rugină
La prima vedere, un punct de rugină nu este mare lucru dar, odată apărută, aceasta se va răspândi rapid. Cel mai probabil, situația este mult mai gravă în zonele ascunse privirii, cum sunt pragurile, aripile sau portierele. Cel mai simplu este să previi apariția ruginii, dar dacă a apărut, poate că nu ar strica să te pregătești de despărțire.

Acestea sunt motive pragmatice pentru care ai nevoie de o altă mașină, dar pragmatismul nu este întotdeauna cauza principală pentru care oamenii schimbă mașinile. Uneori, poate că pur și simplu te-ai săturat de mașina ta veche. Iată șapte semne care îți arată că vrei o altă mașină. Iar dacă tot ești în căutarea unei alte mașini, nu uita să verifici istoricul acesteia pe Carvertical.com. O poți face direct tastând seria de caroserie în caseta turcoaz din dreapta articolului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide