5 sfaturi pentru a evita un accident pe autostradă [VIDEO]

Autor: ProMotor 15 mart. 2017 Utile
5 sfaturi pentru a evita un accident pe autostradă [VIDEO]

Nu e suficient să rulezi cu viteză regulamentară pe autostradă, eventual şi cu pilotul automat pus. Aşa cum puteţi vedea din clipul video de mai jos, e absolut obligatoriu să îţi menţii în permanenţă vigilenţa, chiar dacă o maşină modernă nu îţi transmite aparent viteza.

  1. Nu te deplasa pe banda II sau III decât atunci când depăşeşti alte autovehicule. Riscul unei coliziuni cu o maşină venită din faţă, de peste balustrada separatoare, este mult mai mare pe această bandă. Asta pe lângă faptul că legea îţi cere să circuli pe banda I atunci când nu ai maşini mai lente pe care să le devansezi.
  2. Fii mereu vigilent, cu privirea la cel puţin 100-150 de metri depărtare. Vei parcurge această distanţă în mai puţine secunde decât crezi şi este absolut necesar să poţi anticipa ce se întâmplă în faţa ta.
  3. Redu imediat viteza atât cât îţi permite traficul şi – fără a brusca volanul – depărtează-te cât poţi mai mult de axul drumul dacă în faţa ta are loc un accident. Pasagerul din dreapta trebuie să fie instruit a apăsa imediat butonul de avarii pentru a semnala celor din spate că ai frânat pentru a te opri, asta ca să nu pierzi 2-3 secunde preţioase căutând butonul.
  4. Asigură-te permanent, la maximum 10 secunde, cu privire la ceilalţi participanţi de trafic din spatele şi lateralul tău. Astfel vei şti ce manevre să faci în caz de accident în faţa ta.
  5. Deşi acest lucru nu se vede în video, nu opri pe carosabil în cazul în care vezi un accident, ci doar pe banda de urgenţă. Chiar şi atunci, dă-te jos cu mare precauţie – mulţi vor fi cu ochii pe accident şi nu pe cei care merg pe carosabil.

PS: Cei din maşină au scăpat cu viaţă. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu cel care a intrat în parapeţi. Viteza excesivă costă.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide