Acte RAR. Documentele de care ai nevoie pentru eliberarea certificatului de autenticitate

Autor: Marius Vișan 05 iun. 2019 Utile
Acte RAR. Documentele de care ai nevoie pentru eliberarea certificatului de autenticitate

Maşinile care îşi schimbă deţinătorul au nevoie la înmatriculare de un certificat de autenticitate. Este valabil pentru pentru vehiculele care sunt sau au mai fost înmatriculate în România, iar prin acest document se demonstrează că se menţin principalele elemente de identificare şi caracteristicile constructive ale vehiculului, în aceeaşi configuraţie ca în momentul omologării. 

Cu acest certificat şi a inspecţiei tehnice în termen de valabilitate, vehiculul se poate prezenta la autoritatea care efectuează înmatricularea.

Actele necesare eliberării certificatului de autenticitate 

– Cerere activitate R.A.R. Aceasta se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere, şi va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. 

– Actul de identitate al solicitantului

– Cartea de identitate a vehiculului

– Dovada ITP în termen de valabilitate

Documentul acesta se obţine de la orice reprezentantă R.A.R. şi este valabil pentru o singură înmatriculare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data eliberării sale.

Menţionăm că pentru activitatea de certificare a autenticităţii este necesară obţinerea în prealabil a unei programări care se face în baza datelor existente în documentele menţionate mai sus.

Cum se face programarea online

Pentru programările online sunt necesare trei etape:

– furnizarea datelor necesare

– alegerea zilei şi orei preferate

– obţinerea numărului de programare

Ziua preferată o alegeţi dintr-un interval de până la 30 de zile calendaristice începând cu ziua curentă.

Programarea este efectuată cu succes atunci când obţineţi numărul programării, care apare pe ultima pagină, împreună cu data şi intervalul orar programat.

Notaţi cu grijă numărul programării, deoarece după el veţi fi regăsiţi la data când vă veţi prezenta pentru efectuarea activităţii.

Programările online se fac pe site-ul instituţiei

Pentru a evita înşelătoriile ar fi bine să obţineţi Certificatul de Autenticitate înainte de efectuarea tranzacţiei de cumpărare a maşinii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide