Ai băgat benzină în loc de motorină sau invers? Nu te panica, avem soluţii

Probabil, cel puţin o dată în viaţa de şofer aţi alimentat maşina cu un carburant greşit. Vă propunem câteva sfaturi pentru a rezolva situaţia fără a produce avarii costisitoare propulsorului.

Ai băgat benzină în loc de motorină sau invers? Nu te panica, avem soluţii Ai băgat benzină în loc de motorină sau invers? Nu te panica, avem soluţii

In acest material nu vom trata efectele alimentarii masinii cu un carburant gresit, ci incercam sa va sugeram cateva lucruri care ar trebui facute pentru a nu produce avarii motorului masini.

Indiferent ca esti sofer incepator sau unul cu zeci de ani de experienta si sute de mii de kilomtri rulati, pericolul alimentari cu un combustibil gresit ne pandeste pe toti. Motivele sunt variate, insa efectele pot lasa “urme” adanci in portofelele noastre. Iata ce ar trebui sa faci in momentul in care te-ai prins ca ai alimentat cu combustibilul gresit.

  • Cel mai important lucru pe care poti sa-l faci este sa nu pornesti motorul…asta in cazul in care ti-ai dat seama de eroare in timp util. In caz contrar vei afla foarte repede ca ceva este in neregula. Motorul nu va mai functiona normal, iar intr-un final acesta se va opri
  • Daca iti dai seama ca ai alimentat gresit inainte sa pornesti motorul, impinge  masina  de la pompa dupa care ai urmatoarele doua variante:
  • Suna o firma de tractare si duci masina in service
  • Il suni pe mecanicul tau si il rogi sa vina in benzinaria cu pricina unde veti incepe scoaterea combustibilului din rezervor
  • Daca nu-ti dai seama decat atunci cand motorul iti “spune” ca ceva nu este in regula exista foarte mari sanse ca paguba sa nu fie foarte mare, insa daca insisti dupa ce motorul se opreste poti sa fi sigur ca nota de plata va fi una “grasa”. Este foarte important sa te asiguri ca cei de la service inlocuiesc toate filtrele existente pe traseul de alimentare cu combustibil si ca au curatat totul “ca la carte”
  • Un alt lucru important este cati litri din combustibil gresit au  ajuns in rezervor. In cantitati reduse exista sanse mari sa nu existe repercusiuni grave asupra motorului. Situatia cea mai neagra este atunci cand un motor diesel este alimentat cu benzina. Se poate ajunge pana la distrugerea motorului.

Pentru a evita situatiile neplacute pricinuite de alimentarea masinii cu un combustibil gresit este necesar sa fiti doar atenti.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.