Anvelope necomforme? Află cum să treci în legalitate.

Pentru ca un autoturism să prezinte un aspect exterior plăcut, agresiv/sportiv, foarte multă lume montează pe maşină alte anvelope decât cele înscrise în cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.). Dacă dimensional noile anvelope se potrivesc, legal, atunci e altă problemă.

Anvelope necomforme? Află cum să treci în legalitate. Anvelope necomforme? Află cum să treci în legalitate.

„Art.100. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice: 6. Conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisa; Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri: anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în cartea de identitate a vehiculului, prezintă tăieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisă;”

Află pe cum poţi să scapi de probleme pe www.autopro.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.