Care a fost cea mai mare amendă de circulaţie din lume

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Utile

Cea mai mare amendă de circulaţie din lume a fost dată în anul 2010 unui şofer suedez care a fost prins cu o viteză de 290 km/h în Elveţia. Este vorba de suma de 656,000 de lire sterline (aproximativ 3,453,971 de lei, sau 731,076 de euro).

Şoferul avea atunci vârstă de 37 de ani, şi conducea un Mercedes SLS AMG cu o viteză de 170 km/h peste limita admisă de lege.

În conformitate cu legislaţia elveţiană, nivelul amenzii este determinat de bogăţia şoferului şi de viteza înregistrată.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Benoit Dumas, a declarat despre acest caz „nimic nu poate justifica o viteză de 290 km/h”.

„Nu este controlabil. Trebuie să-i fi luat 500 de metri pentru a opri maşina complet”, a mai spus el.

Cea mai mare amendă de circulaţie din România

În anul 2018, un şofer de doar 23 de ani din Galaţi a depăşit viteza legală cu peste 80 km/h, a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, nu avea ITP-ul şi nici pneuri de iarnă. Astfel el a fost obligat să scoată din buzunar o sumă record pentru România, 10.005 lei.

Sprintul tânărului spre amenda cum poliţiştii nu au mai acordat a început în momentul în care rula cu 180 de kilometri pe oră pe drumul european E 581, în zona Bârlad. După ce a refuzat să oprească la cererea unui echipaj de la Serviciul Rutier, poliţiştii au încercat să creeze un baraj, dar nici de data aceasta nu au avut noroc. Într-un final, el s-a predat pe un drum lăturalnic aproape de Vaslui

Cea mai mare amendă din Codul Rutier

La mai mult de 50 km/h peste viteza maximă admisă se acordă de la nouă la 20 puncte-amendă, plus suspendarea permisului pentru o perioada de 90 de zile

 Comentarii
Inchide