Cât te costă să conteşti în instanţă o amendă de circulaţie

Şoferii care au primit o amendă pot ataca în instanţă procesul-verbal de contravenţie urmând aceşti paşi

Cât te costă să conteşti în instanţă o amendă de circulaţie Cât te costă să conteşti în instanţă o amendă de circulaţie

Şoferii care au primit o amendă pot ataca în instanţă procesul-verbal de contravenţie urmând paşii prevăzuţi de legislaţie şi achitând o taxă de timbru.

Orice proces-verbal de constatare a contravenţiei poate fi contestat în instanţă, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia, informează Avocatnet.

Plângerea împotriva procesului-verbal se taxează cu 20 de lei, conform OUG nr. 80/2013.

Potrivit Gabrielei Pintea, consilier juridic şi consultant în Forumul AvocatNet.ro, taxa este fixă şi nu depinde în niciun fel de tipul contravenţiei împotriva căreia se depune plângerea.

Aceeaşi sumă de 20 de lei se va achita şi în cazul în care contravenientul atacă cu recurs şi hotărârea judecătorească prin care s-a soluţionat plângerea, a mai explicat specialistul.

Cum să conteşti o amendă de circulaţie sau o amendă luată în autobuz: model de contestaţie şi ghid practic

Nu plătesc amenda de circulaţie, care sunt urmările? După cât timp îţi poate bloca statul conturile personale

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.