Ce riscă şoferii care nu au CAUCIUCURI DE IARNĂ şi cum procedezi în caz de amendă

Informaţii pe care trebuie să le ştii

Ce riscă şoferii care nu au CAUCIUCURI DE IARNĂ şi cum procedezi în caz de amendă Ce riscă şoferii care nu au CAUCIUCURI DE IARNĂ şi cum procedezi în caz de amendă

Cei care nu au maşinile echipate cu ANVELOPE DE IARNĂ riscă o amendă de la nouă la 20 de puncte şi o amendă între 810 şi 1.800 de lei, dar şi reţinerea certificatului de înmatriculare. După reţinerea certificatului, şoferii trebuie să meargă la Serviciul poliţiei rutiere, de unde vor procura o dovadă cu care vor putea circula 15 zile, până îşi rezolvă problema legată de ANVELOPE.

 

Ai cauciucuri de iarnă Premium, Mid Range, Economic sau Budget? Află aici

Dacă în 15 zile maşina e echipată cu ANVELOPE DE IARNĂ, proprietarii trebuie să meargă apoi la RAR, de unde vor ridica o confirmare în acest sens. Apoi, trebuie să se întoarcă la Poliţia rutieră, pentru a ridica certificatul de înmatriculare, informează Gândul.info

Când se montează CAUCIUCURILE DE IARNĂ

Ce riscă şoferii care nu au CAUCIUCURI DE IARNĂ şi cum procedezi în caz de amendă

De ce avem nevoie de CAUCIUCURI DE IARNĂ

Dacă în cele 15 zile maşina nu e echipată cu ANVELOPE DE IARNĂ, dovada expiră şi maşina nu va mai putea fi condusă. Cine încalcă legea şi va fi prins va fi deposedat şi de plăcuţele de înmatriculare.

În plus, asiguratorii nu vor acorda despăgubiri în cazul accidentelor provocate de maşini neechipate corespunzător pe drumurile acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei.

Înainte de a pleca la drum, şoferii pot consulta siteul CNADNR, unde poate fi văzută starea tuturor drumurilor din România.

 
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.