Cel mai bun software de analiză de transport din industria dvs. – gestionați cardurile de șofer și tahografele digitale

Autor: ProMotor 24 nov. 2021 Utile
Cel mai bun software de analiză de transport din industria dvs. – gestionați cardurile de șofer și tahografele digitale

Analiza tahografului este modalitatea de măsurare și monitorizare a performanțelor șoferilor  în sarcinile de zi cu zi de conducere și de muncă. Această analiză oferă managerului de transport rapoarte detaliate, evidențiind zonele de atenție. Înregistrând viteza și distanța, tahograful oferă o imagine exactă a ceea ce a făcut un șofer, inclusiv dacă a încălcat sau nu legea. Din 2006, toate vehiculele de peste 3,5 tone vândute sunt obligate prin lege să fie echipate cu un tahograf digital.

Fiecare operator de flotă trebuie să se asigure că dispune de mijloacele necesare pentru a analiza datele șoferului atât de la unitatea vehiculului tahograf, cât și de pe cardul șoferului și de a gestiona corect datele respective.

Cum se colectează aceste date, unde le păstrezi și ce faci cu ele?

Datele sunt colectate prin intermediul unui tahograf și al unui card de șofer care este introdus în tahograful digital de fiecare dată când șoferul folosește vehiculul. Datele sunt apoi încărcate în software-ul de analiză a tahografului folosit ca un instrument de descărcare și apoi, la rândul lor, sunt oferite prin intermediul aplicațiilor software, în formate scrise și grafice.

Ce este exact un tahograf și care este principalul rol al acestuia? O unitate tahograf este un dispozitiv de dimensiunile unui radio, montat pe vehiculele de marfă și pasageri. Tahograful înregistrează diferite tipuri de date despre șofer și vehicul, cum ar fi distanța călătoriei, viteza, timpul de condus, timpul de staționare și diverse evenimente ce au loc.. Datele sunt stocate în memoria internă a tahografului.

 

Pentru a accesa datele tahografului, va trebui să îl „deblochezi” folosind un card de companie. Alte carduri folosite pentru deblocarea datelor sunt cardul unităților de control și cardul atelierului.

Datele din tahograf trebuie să fie descărcate cel puțin o dată la 28 de zile sau maxim 90 de zile, dar se recomandă descărcări mai frecvente, săptămânal pentru șoferi și lunar pentru vehicule ca cea mai bună practică.

Vehiculele înmatriculate pentru prima dată trebuie să fie acum echipate cu noul tahograf inteligent. Scopul este de a reduce sarcina administrativă asupra industriei transporturilor și de a elimina cele mai grave forme de manipulare sau infracțiune. Tahografele inteligente includ GPS pentru poziționarea și urmărirea vehiculelor, capabilități de aplicare la distanță și capacitatea de a conecta unitățile la telematica vehiculului.

Software de analiză – care este cel mai bun?

Software-ul pentru transport este un sistem de analiză a unui tahograf digital cu Inelo Tachoscan Web, prin intermediul căruia poți analiza instantaneu datele și poți gestiona rapoartele șoferului și vehiculului. În general, vei plăti doar pentru înregistrările care sunt trimise. Acest lucru poate menține costurile de pornire scăzute, crește pe măsură ce afacerea ta crește și înseamnă că produsul este întotdeauna actualizat și la curent cu reglementările în vigoare, în țări precum România sau Germania, fără a mai fi necesar să faci tu acest lucru.  Conform părerii multor companii de transport, Tachoscan Web este genial, foarte ușor de utilizat, intuitiv și este construit pentru utilizatorii finali.

Sistemul este complet accesibil, ceea ce înseamnă că nu există limite în ceea ce privește momentul sau locul de unde sunt accesate datele. Tachoscan Web este acel software de analiză a datelor tahografice, care îți permite accesul permanent și arhivarea tuturor datelor de pe foile de înregistrare, cardurile șoferilor și memoria tahografelor digitale.

Tachoscan Web by Inelo îți va oferi rapoarte despre încălcările șoferilor, în conformitate cu inspecțiile europene, folosind aceleași algoritme ca și serviciile de inspecție, distingându-se prin acuratețea analizei tahografului.

Rapoarte de analiză – ce informații vor fi disponibile?

De îndată ce ai adunat toate datele de pe cardul șoferului și al vehiculului și le-ai încărcat în sistemul software, vei putea apoi să vizualizezi rapoartele de analiză. Sistemul pe care îl utilizezi îți va oferi un număr de rapoarte care pot fi automatizate. Acestea ar trebui să includă:

  • Programul șoferilor (încălcări)
  • Timp de lucru (încălcări)
  • Activitatea șoferului
  • Vehicule conduse
  • Kilometrajul lipsă
  • Excesul de viteză
  • Evenimente și defecțiuni
  • Șofer necunoscut

Software-ul de analiză Tachoscan Web are un tablou de bord pentru a-ți oferi o imagine de ansamblu asupra analizei și a compara modul în care se comportă șoferii. Software-ul de analiză îți va oferi, de asemenea, un sistem de gestionare a timpului de lucru. Folosind orele șoferilor din datele tahografului, poți introduce sărbători legale și orice alte lucrări care se desfășoară neînregistrate pe cardul șoferilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Inelo Tachoscan Web



Comentarii
Inchide