Cele mai bune sisteme de infotainment

Autor: Marius Vişan acum 1 an Utile

Sistemele de infotainment ale automobilelor au evoluat considerabil în ultimii ani. De la unităţi simple care controlau sunetul prin intermediul unui display minuscul, la ecrane touchscreen masive, care controlează tot felul de activităţi în maşină. Sistemele de infotainment pot gestiona de la controlul climei, la navigaţie sau ajustarea scaunelor. 

Cu toate acestea, nu toate aceste ecrane şi interfeţe sunt create egal. Fiecare producător are propriile butoane şi comenzi. Dimensiunea ecranului este foarte importantă, dar şi viteza de operare şi uşurinţa cu care şoferul poate schimba staţiile radio sau poate reduce volumul fără să-şi ia ochii de la drum. Pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină nouă şi au nevoie de sugestii, am făcut o listă cu cinci dintre cele mai bune sisteme de infotainment disponibile pe maşinile moderne.

Audi MMI şi Virtual Cockpit sunt cele mai bine organizate

Interfaţa MMI de la Audi este una dintre cele mai bune din domeniu. Dotată cu touchpad-uri inteligente, o grafică foarte plăcută şi un cockpit virtual care permite personalizarea în funcţie de preferinţele oricărui şofer. Maparea 3D bazată pe hărţile Google oferă un context excelent atunci când navigaţi în medii noi, în special în oraşe. Comenzile vocale pot fi de ajutor. Sistemele Audi includ o listă de 30 de comenzi pe care le puteţi introduce vocal. 

BMW iDrive este cel mai uşor de controlat

Sistemul iDrive al BMW a evoluat într-o interfaţă sofisticată aşteaptată toată lumea de la BMW. Joystick-ul permite o navigare clară prin meniuri, în timp ce comenzile vocale şi noile controale ale gesturilor uşurează interacţiunea cu sistemul maşinii. Germanii însă nu au renunţat la butoanele fizice. Cel mai important, organizarea şi designul său general se simt de parcă ar fi de la o companie care a învăţat foarte multe în ultimii ani.

Jaguar Land Rover Touch Pro Duo are cel mai frumos design

Cel mai nou sistem de infotainment de la Land Rover apare pe Range Rover, Range Rover Velar şi Range Rover Sport, precum şi pe noul SUV electric I-Pace. Cu un fler unic britanic, sistemul de infotainment reflectă claritate, uşurinţa în utilizare şi atractivitatea vizuală. 

Lexus Enform – 10 ani de asistenţă de urgenţă gratuită

În plus faţă de includerea opţiunilor de bază aşteptate – Bluetooth, navigaţie etc. – sistemul de infotainment Lexus Enform aduce o mulţime de surprize plăcute, incluzând 10 ani de asistenţă de urgenţă gratuită şi o listă mare de aplicaţii care îi ajută pe şoferi şi pasageri să personalizeze imediat opţiunile de divertisment şi informaţii. 

Mercedes-Benz COMAND integrează excelent toate sistemele maşinii

Sistemul actual face cu adevărat o treabă excelentă la integrarea tuturor sistemelor maşinii. Accesul la toate opţiunile este rapid şi uşor, iar compatibilitatea cu telefoanele mobile se face foarte uşor. 

Sistemele de infotainment încep să devină din ce în ce mai importante pe o maşină. Cu atâta tehnologie în jur, oamenii care îşi petrec mult timp în maşină au nevoie să fie în permanenţă conectaţi. 

 Comentarii
Inchide