Cum accesezi meniul ascuns la modelele Dacia – VIDEO

Autor: ProMotor 06 dec. 2019 Utile

Ca în cazul tuturor mașinile moderne, meniul ascuns al modelelor Dacia permite accesul la funcții mai puțin uzuale ale mașinii. Iată cum activezi meniul ascuns la modelele Dacia și ce funcții folositoare ascunde acesta.

Metoda, care este una deosebit de simplă, poate fi folosită în cazul modelelor Dacia Logan 2, Dokker, Lodgy și Duster dotate cu sistemul multimedia standard (nu Media Nav). Pentru a accessa meniul ascuns al acestor modele este suficient să țineți apăsat butonul „Menu” al sistemului multimedia timp de aproximativ 5 secunde. Imediat vei avea acces la meniul ascuns, cu trei secțiuni – Diagnostics, Radio Monitor și Param ID. Selectarea diferitelor funcții se face prin intermediul butonului rotativ central.

Spre exemplu, din meniul Diagnostics, în secțiunea Monitor, poți să monitorizezi diverși parametri, cum ar fi tensiunea bateriei, viteza mașinii în format digital, etc. În secțiunea Faults poți verifica dacă există erori în computerul de bord.

În cazul în care mașina este dotată cu sistemul Media Nav, procedura este o idee mai complicată și implică utilizarea unui stick de memorie USB gol. În acest caz, accesarea meniului secret se face astfel: se pornește sistemul multimedia și se așteaptă până la încărcarea completă a interfeței, după care se oprește printr-o apăsare scurtă pe butonul de oprire.

Odată ce pe ecran a apărut ceasul, se apasă în succesiune rapidă tastele „Volume +” și apoi „Volume -” și imediat se introduce stick-ul de memorie în portul USB al sistemului Media Nav. În câteva secunde se va deschide meniul ascuns. Cu o interfață grafică prietenoasă, acesta conține mult mai multe funcții care pot fi selectate prin intermediul interfeței tactile a ecranului.

Posesorii de mașini au fost întotdeauna interesați de meniurile ascunse ale modelelor lor. Fiecare marcă auto are metode specifice prin care se accesează meniul secret, procedura fiind diferită pentru fiecare model. În grupul VW, accesarea meniului secret presupune apăsarea într-o succesiune specifică a butoanelor sistemului de climatizare. În cazul lui Opel Astra H, accesarea meniului ascuns se face prin apăsarea lungă a butonului „Settings”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide