Cum funcţionează motoarele în 5 timpi, pe înţelesul tuturor [VIDEO]

Autor: Marius Vișan 07 feb. 2017 Utile

Motoarele cu ardere internă sunt dispozitive foarte complexe, cu zeci de piese în mişcare, la viteze de-a dreptul ameţitoare pentru un om. Ce se întâmplă, de fapt, într-un motor cu ardere internă, este acum mai uşor de înţeles în clipul de mai jos.

Ilmor, celebra firmă care se ocupa de realizarea motoarelor de Formula 1 pentru Mercedes Benz, a prezentat cu ceva vreme in urmă prototipul unui motor de 0,7 litri şi 130 CP.

Motorul de 0,7 litri are 3 cilindri, dintre care doi care funcţionează în regim de patru timpi, pentru că în etapa a 5-a, gazele evacuate de aceştia să comprime un al treilea cilindru situat central. Supraalimentarea şi injecţie indirectă asigură o putere maximă de 130 CP şi un cuplu de 165 Nm. Cu toate acestea, consumul este cu aproximativ cu 5% mai mic decât acela al unui motor tradiţional echivalent cu injecţie directă.

Sunt în plan însă modificări la nivelul capacităţii cilindrice şi a alimentării ce vor duce în paralel la dezvoltarea unei puteri de 150 CP şi la atingerea unui consum cu 20% mai mic. Momentan, oficialii de la Ilmor caută un constructor care să le cumpere tehnologia, în special pentru implementarea ei într-un automobil hibrid, unde s-ar integra cel mai bine.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide