Cum poţi cumpăra o maşină second hand cu buget redus

Autor: Cristian Agatie 10 sept. 2019 Utile
Cum poţi cumpăra o maşină second hand cu buget redus

Cu un buget limitat, ar trebui să te uiţi la maşinile care au cel puţin 10 ani – modele fabricate înainte de 2009, şi care au cel puţin 90.000 de kilometri.

Setarea termenilor de căutare

Când vrei să cumperi o maşină second hand la un preţ de 2.500 de euro sau mai puţin, aceşti termeni de căutare îţi vor oferi cele mai bune rezultate posibile:

  • Preţ: Setează preţul maxim la 3.500 de euro. Poţi negocia cu anumiţi vânzători până ajungi în intervalul tău de preţ.
  • Distanţa: Începe căutarea local şi extinde zona dacă nu găseşti ceea ce doreşti.
  • Kilometri: Setează maximum 90.000 de kilometri la început, şi schimba ulterior la mai mulţi kilometri dacă este necesar.
  • Modele: Poţi începe căutarea fără să faci o selecţie de modele, doar pentru a vedea ce opţiuni ai. Apoi limitează căutarea la mărci cunoscute pentru fiabilitate.

Testarea şi inspecţia maşinilor uzate

Verifica aspectul general al maşinii şi modul în care actualul proprietar a întreţinut-o. Este deosebit de important să te uiţi cu atenţie la anvelope, deoarece un set complet nou ar putea costa cu uşurinţă 300 de euro. Dacă maşina trece cu succes de inspecţia vizuală, plăteşte un mecanic pentru a verifica maşina. Aşteaptă-te ca mecanicul să recomande o listă lungă de reparaţii. Dar poţi utiliza aceste recomandări ale mecanicului pentru a negocia preţul cu vânzătorul.

Încearcă să te încadrezi în buget atunci când achiziţionezi maşina, astfel încât să iţi rămână bani pentru anvelope noi, dacă este necesar, precum şi pentru înregistrare şi asigurare. Dacă bugetul tău este prea mic, sau nu ai deloc economii, poţi opta pentru un împrumut online.

Împrumut rapid pentru achiziţionarea unei maşini

Dacă ai nevoie de bani pentru a cumpăra o maşină, un împrumut rapid sau un credit bancar poate fi unul dintre cele mai avantajoase moduri de împrumut, dacă poţi obţine o dobândă bună. Nu uita să analizezi aspectele pro şi contra ale unui împrumut, şi încearcă să afli cât mai multe informaţii despre creditorul la care aplici. Iată de ce trebuie să ţii cont atunci când intenţionezi să achiziţionezi o maşină folosind un împrumut:

Puncte importante de luat in considerare

Un împrumut personal şi un credit bancar sunt nume diferite pentru acelaşi lucru. Poţi utiliza aceste împrumuturi pentru a cumpăra o maşină uzată sau o maşină nouă. Atât creditul personal cât şi cel bancar îţi permit sa faci absolut tot ce doreşti cu banii obţinuţi.

Verifica mai mulţi creditori pentru a beneficia de cea mai bună rată a dobânzii, prin compararea dobânzii anuale. DAE include dobânda şi toate celelalte taxe ale creditorului. De asemenea, verifică suma pe care trebuie să o rambursezi lunar şi suma totală. Acest lucru te poate ajuta să găseşti cea mai bună şi accesibilă opţiune.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide