Cum poţi repara singur farurile mătuite ale maşinii – VIDEO

Autor: Marius Vișan 09 iul. 2019 Utile
Cum poţi repara singur farurile mătuite ale maşinii – VIDEO

După un anumit timp, farurile maşini ajung să se umple de zgârieturi, iar într-un final se mătuiesc atât de tare încât lumina va trece foarte greu prin ele. Pentru a remedia această situaţie poţi merge la un centru autorizat, unde poţi apela la recondiţionarea farurilor de către specialişti sau, dacă preferi, o poţi face chiar singur acasa. 

Ce materiale îţi trebuie pentru recondiţionarea farurilor mătuite

Este esenţial ca atunci când te apuci de treabă să ai la îndemână toate materialele necesare. 

  • Hârtie abrazivă cu o granulaţie de 1.000
  • Hârtie abrazivă cu o granulaţie de 1.500
  • Hârtie abrazivă cu o granulaţie de 3.000
  • Bandă de hârtie pentru mascare/protecţie
  • Lavete microfibră sau cârpe din bumbac
  • Soluţie apă cu şampon auto
  • Polish abraziv
  • Polish finisare

Care sunt paşii

Primul pas este să pui hârtia abrazivă de 1.000 la înmuiat în soluţia de apă cu şampon preţ de 10-15 minute. În acest timp, maschează elementele din jurul farului cu o bandă de hârtie.

După mascare, pulverizează soluţie (apă cu şampon) pe suprafaţa farului şi începe să şlefuieşti farul cu hârtia abrazivă de 1.000.

Execută mişcări sus-jos sau stânga-dreapta până ce obţii acelaşi grad de mătuire pe întreaga suprafaţă a farului, fără reflexii sau zone lucioase. Dacă există astfel de zone, insistă până acestea dispar. 

Este important să pulverizezi tot timpul soluţie (apă cu şampon) pentru a evita încărcarea hârtiei abrazive. Această operaţiune se poate face şi mecanizat, cu un polizor unghiular şi disc abraziv cu o granulaţie de 1.500. 

Pentru mai multă fineţe foloseşte şi hârtia abrazivă cu granulaţie 3.000. După ce aţi terminat şi cu această operaţiune, folosiţi pasta (polish) abrazivă. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide