Cum resetezi martorul monitorizare presiune aer în roți la Volkswagen. Butonul „magic” aflat în torpedo – VIDEO

Autor: Marius Vișan 21 aug. 2020 Utile

Posesorii de VW Jetta sau Golf 7 care vor să facă să dispară martorul de bord care averizează asupra presiunii scăzute în roți au la dispoziție un tutorial foarte folositor.

Acest sistem de monitorizare a presiunii aerului din roți anunță sau te avertizeaza atunci când presiunea aerului în anvelope este scazută sau când faci pană.

Pentru a-l face să dispară trebuie parcurși patru pași:

1. Pune contactul ca să-ți apară martorul luminos al sistemului de monitorizare a presiunii aerului în pneuri

2. Deschide torpedoul

3. Ține apăsat pe butonul cu simbolul „sistem de monitorizare pneuri” până când martorul luminos din bord se stinge

4. Închide torpedoul și scoate cheia din contact.

Ca să verifici dacă resetarea a fost făcută corect, mai pune o dată contactul și vezi dacă pe ceasurile de bord mai apare acel martor.

VIDEO

Sursă: servicetutorials.com

Ce sunt martorii de bord

Martorii de bord îndeplinesc o funcție esențială, fiind interfața prin care mașina comunică celui de la volan diferite evenimente – o defecțiune, o potențială situație periculoasă sau pur și simplu certifică activarea unei anumite funcții. Când un simbol de avertizare („martor de bord”) se aprinde pe tabloul de bord, prima ta reacție este să-l identifici și să te interesezi unde e problema.

Dacă nu cunoști fiecare semn care s-ar putea aprinde pe bord nu îți face probleme, nu ești singurul, cercetările arătând că o mare parte din șoferi nu este sigură ce înseamnă de fapt aceste simboluri.

Un studiu realizat anii trecuți a arătat că 59% dintre șoferi fac eforturi mari să recunoască ceea ce indică martorii de bord. În mod îngrijorător, 96 la sută nu au putut recunoaște martorul de bord care indică o problemă la sistemul de frânare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: servicetutorials.com / YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide