Cum să-ţi fereşti maşina de hoţi. 14 sfaturi utile

Autor: Adrian Mihălţianu acum 8 ani Utile

8. Nu lăsa ferestre întredeschise şi închide toate uşile în timp ce te deplasezi prin oraş

Hoţii preferă stopurile şi maşinile descuiate, iar cum mulţi au prostul obicei de a-şi arunca geanta pe scaunele din spate, furtul este ca şi comis.

Pe-ăştia micii îi poţi lăsa pe bancheta din spate…

9. Nu lăsa lucruri în maşină, la vedere!

Nu ne referim aici doar la lucruri de valoare, ci la orice lucru – te poţi trezi cu geamul spart pentru o amărâtă de geacă sau şapcă. Pune toate lucrurile în portbagaj sau în torpedou, astfel încât hoţii să nu vadă nimic interesant la interior.

Dacă maşina ta e atât de mare, n-o lăsa nici pe ea la vedere

10. Nu lăsa niciodată actele maşinii la interior

Dacă vrei să uşurezi foarte mult sarcina unui hoţ de maşini, lasă actele la interior. Va găsi cu uşurinţă un cumpărător „de bună credinţă”, de la care vei recupera apoi foarte greu paguba.

11. Marchează-ţi prin gravare sau poansonare jantele şi oglinzile, cu numărul tău de înmatriculare.

Hoţii nu se vor mai obosi să-ţi fure roţile sau oglinzile, sunt mult mai greu de vândut dacă sunt marcate.

A lua autostopişti e ceva nobil, însă dacă respectivii sunt culeşi dintr-un loc necirculat, rişti să fii victima unei tâlhării. Nu lăsa niciun obiect de valoare în maşină dacă ai de gând să iei oameni „la ocazie”.

Bună! Suntem un grup de şcolăriţe şi vrem să ajungem la ore. Ne iei?

13. Încuie torpedoul sau cotiera înainte de spălarea interiorului maşinii

Dacă laşi ca angajaţii unei spălătorii să-ţi cureţe interiorul maşinii şi ai obiecte de valoare în ea, pune-le în torpedou sau în cotieră şi încuie-le. Unii pot fi tentaţi…

14. Foloseşte un sistem video în locul unui sistem de alarmă obişnuit.

Alarmele auto sunt probabil cele mai inutile invenţii de pe faţa pământului – un hoţ bun este mult mai rapid decât timpul tău de reacţie şi ştie să dezactiveze majoritatea alarmelor sau să dispară cu bunurile tale înainte ca tu să ai timp să reacţionezi. Evident, există şi sisteme avansate, dar acestea sunt deseori prea scumpe pentru o maşină obişnuită.

Merge şi-ăsta, dacă eşti chitros, dar e doar audio. Adică auzi când ţi-o fură

Un sistem video de supraveghere a parcării poate, dimpotrivă, să prevină nu doar furturile auto, dar şi vandalismele. Mai bine pui mână de la mână cu vecinii şi instalaţi un astfel de sistem pentru parcarea blocului şi anunţaţi acest lucru şi pe fiecare dintre maşinile monitorizate video. Atenţie unde îl montaţi. Şi nu spuneţi la nimeni dacă aţi cumpărat doar nişte camere video false, de speriat infractorii!

Dacă aveţi şi voi alte sfaturi care previn furturile de şi din maşini, vă ascultăm!

Pagini: 1 2Comentarii
Inchide