Cum se completează corect formularul de intrare în Grecia PLF – instrucțiuni pas cu pas

Autor: Cristian Agatie 21 iun. 2021 Utile

Cozile infernale care se formează în punctul de frontieră Kulata-Promachonas are drept cauză principală faptul că turiștii nu au completat online un formular obligatoriu. Cei care intenționează să călătorească în Grecia în perioada următoare este important să știe cum se completează corect formularul de intrare în Grecia – Passanger Location Form (PLF).

Intră în Galeria FOTO

Este trist, dar foarte puțini dintre cei care călătoresc în această perioadă în Grecia știu ce au de făcut pentru a intra pe teritoriul elen. Este unul dintre motivele pentru care se formează cozi la punctele de frontieră – cei mai mulți completează în vamă formulare pe care ar fi trebuit să le completeze online cu cel puțin 24 de ore înaintea plecării în călătorie. Un număr semnificativ se plâng că aceste formulare sunt complicate, sau că trebuie completate în engleză, iar ei nu știu engleza.

Tocmai de aceea, ne-am gândit să venim în ajutorul celor care se descurcă mai greu cu engleza și le spunem, pas cu pas și imagine cu imagine, ce trebuie completat pe fiecare pagină a chestionarului PLF care trebuie completat pe pagina travel.gov.gr. În timpul călătoriei în Grecia trebuie să ții cont de regulile de circulație mai puțin cunoscute din această țară.

Cum se completează corect formularul de intrare în Grecia PLF

Primul pas este, desigur, accesarea paginii indicate mai sus și crearea unui cont de utilizator. Pasul se încheie cu confirmarea codului primit pe email și logarea în aplicația de pe site. Din acest moment poate începe completarea online a formularului care le face fericite pe autoritățile elene, astfel încât noi să putem ajunge la destinația de vacanță. Atenție, pe parcursul completării chestionarului nu trebuie să apăsați butonul „back” al browserului, altfel va trebui să reluați întregul proces de la început. Dacă ați uitat ceva și vreți să reveniți asupra informațiilor introduse anterior va trebui să folosiți butonul „Back” aflat în stânga sus pe pagina formularului.

cum se completează formularul Grecia PLFAici trebuie să bifați toate cele 3 căsuțe, făcând dovada că ați citit termenii și condițiile și că datele pe care le veți trimite sunt completate cu bună credință și reflectă realitatea. Apoi apăsați butonul „Continue”. Următorul ecran este pentru a selecta modalitatea prin care veți ajunge în Grecia: pe cale terestră, aeriană, maritimă. Cum mulți turiști români preferă mașinile personale, am optat pentru completarea formularului din această perspectivă. Am bifat „ground” și am continuat:

Ecranul următor permite selectarea mijlocului de transport, alegerea fiind „car”, mașina personală.
cum se completează formularul Grecia PLF

Formularul de intrare în Grecia PLF: detalii de călătorie

Odată selectată această opțiune, formularul se complică, apărând mai multe câmpuri în care trebuie introduse numărul de înmatriculare al mașinii (Plate Number), data de intrare în Grecia (Date of travel) și punctul de frontieră prin care vei intra (Point of entry in the country). Apăsarea pe butonul „Continue” te va conduce apoi în pagina din care vei selecta tipul de imunizare – vaccinat complet, test PCR efectuat în ultimele 72 de ore sau recuperare după COVID în ultimele 9 luni:
Am ales „Complete vaccination”, iar în ecranul următor am fost invitat să completez datele despre vaccinare – țara, tipul de vaccin și data rapelului (sau a dozei unice, în cazul vaccinului J&J):
cum se completează formularul Grecia PLF

Cum se completează corect formularul de intrare în Grecia PLF: Informațiile personale

După completarea acestei informații vei fi dus pe pagina în care va trebui să completezi informațiile personale. Aici trebuie să alegi între carte de identitate sau pașaport ca tip de document de călătorie:
În ecranul următor vei putea completa adresa din cartea de identitate sau pașaport, dar și detaliile de contact.
cum se completează formularul Grecia PLF
Urmează pagina pe care trebuie date detalii despre adresa pensiunii sau hotelului la care vei sta în Grecia. Aceasta, inclusiv codul poștal, ar trebui să se găsească pe pagina pensiuni, în secțiunea contact.
După completarea acestei informații va trebui să dai detalii despre o persoană care poate fi contactată în caz de urgență:

Cum se completează corect formularul de intrare în Grecia PLF: Adaugă membrii familiei

În cazul în care călătorești cu familia, în ecranul următor ai posibilitatea să adaugi membrii de familie.
Dacă ai copii, ține cont că adăugarea unui alt membru al familiei se face de la butonul de sus „Add Family Member” și nu după apăsarea butonului „Continue”. Dacă ai omis acest lucru, folosește butonul Back indicat la primul pas (nu butonul back al browserului). Asta este tot. La final, sistemul va genera formularul PLF, pe care îl vei primi și pe email. În ziua specificată pentru călătorie vei primi documentul PLF final, care conține un cod QR ce va fi scanat la graniță de autoritățile elene.

Ce trebuie să mai știi despre PLF, documentul de intrare în Grecia

  • Toți călătorii trebuie să completeze PLF-ul, ce conține informații detaliate despre punctul de plecare și adresa unde vor sta turiștii în grecia. În caz că aceștia merg în mai multe locuri, este nevoie să precizeze cel puțin adresa pentru primele 24 de ore.
  • Se completează câte un PLF pentru fiecare familie
  • Călătorii vor primi un email de confirmare după ce completează PLF-ul.
  • Aceștia vor primi PLF-ul cu codul lor QR unic în primele minute ale zilei în care au programată sosirea în Grecia și vor fi notificați prin email (codul QR este furnizat via un link din emailul de confirmare)
  • Călătorii pot pleca la drum în ziua dinaintea sosirii în Grecia doar pe baza email-ului de confirmare, ținând cont că vor primi codul QR în timpul zborului sau drumului spre Grecia. Astfel, cei care pleacă în ziua anterioară se pot îmbarca în avion pe baza emailului de confirmare.
  • PLF-ul poate fi găsit și pe aplicația ”Visit Greece”, iar autoritățile elene ”recomandă insistent” ca toți vizitatorii să descarce (gratuit) aplicația ”Visit Greece” înainte de sosire.
Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide