Diferenţa de temperatură dintr-o maşină cu parasolar şi una fără, într-o zi caniculară – Experiment VIDEO

Autor: Marius Vișan acum 3 ani Utile
Diferenţa de temperatură dintr-o maşină cu parasolar şi una fără, într-o zi caniculară – Experiment VIDEO

Nu încape îndoială că fiecare şofer are trucurile sale prin care îşi apără maşina de căldura arzătoare din timpul verii. Unii se gândesc la asta încă dinainte să îşi cumpere maşina alegând o culoare care să nu atragă căldura soarelui.

Cei de la canalul de YouTube WindowsAndWheels au vrut să facă un experiment: care este diferenţa de temperatură dintr-o maşină de culoare neagră cu tapiţerie de culoare neagră fără parasolar, şi o altă maşină care are tapiţerie de culoare albă dar cu parasolar.

Temperaturile unei maşini de culoare neagră, cu interior negru, fără parasolar

Fără parasolar volanul ajunge să aibă o temperatură de 183 °Fahrenheit (83 °Celsius), maneta schimbătorului de viteze ajunge la o temperatură de 156 °Fahrenheit (68 °Celsius) fără să fie expus la razele directe ale soarelui, iar tapiţeria ajunge la 167 °Fahrenheit (75 °Celsius).

Temperaturile unei maşini de culoare neagră, cu interior alb, cu parasolar

Volanul ajunge la o temperatură de 148 °Fahrenheit (64 °Celsius) iar tapiţeria ajunge la o temperatură de 147 °Fahrenheit (63 °Celsius).

VIDEO

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide