Diferenţa de temperatură dintr-o maşină cu parasolar şi una fără, într-o zi caniculară - Experiment VIDEO

Nu încape îndoială că fiecare şofer are trucurile sale prin care îşi apără maşina de căldura arzătoare din timpul verii.

Diferenţa de temperatură dintr-o maşină cu parasolar şi una fără, într-o zi caniculară - Experiment VIDEO Diferenţa de temperatură dintr-o maşină cu parasolar şi una fără, într-o zi caniculară - Experiment VIDEO

Nu încape îndoială că fiecare şofer are trucurile sale prin care îşi apără maşina de căldura arzătoare din timpul verii. Unii se gândesc la asta încă dinainte să îşi cumpere maşina alegând o culoare care să nu atragă căldura soarelui.

Cei de la canalul de YouTube WindowsAndWheels au vrut să facă un experiment: care este diferenţa de temperatură dintr-o maşină de culoare neagră cu tapiţerie de culoare neagră fără parasolar, şi o altă maşină care are tapiţerie de culoare albă dar cu parasolar.

Temperaturile unei maşini de culoare neagră, cu interior negru, fără parasolar

Fără parasolar volanul ajunge să aibă o temperatură de 183 °Fahrenheit (83 °Celsius), maneta schimbătorului de viteze ajunge la o temperatură de 156 °Fahrenheit (68 °Celsius) fără să fie expus la razele directe ale soarelui, iar tapiţeria ajunge la 167 °Fahrenheit (75 °Celsius).

Temperaturile unei maşini de culoare neagră, cu interior alb, cu parasolar

Volanul ajunge la o temperatură de 148 °Fahrenheit (64 °Celsius) iar tapiţeria ajunge la o temperatură de 147 °Fahrenheit (63 °Celsius).

VIDEO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.