Niciodată să nu cumpăraţi o maşină fără să verificaţi aceste lucruri esenţiale

Autor: Adrian Mihălţianu 01 mai 2014 Utile

Principial, dacă un model a fost produs timp de 8-9 ani, cam la jumătatea ciclului de viaţă (deci la 4-5 ani) a trecut printr-un facelift, ceea ce înseamnă că a primit mai multe îmbunătăţiri tehnice, dar şi de aspect, pentru a-l face mai proaspăt raportat la concurenţa vremii.

De ce e de preferat un model care a trecut prin facelift? Deoarece, după o perioadă de câţiva ani de vânzare, inginerii identifică foarte multe probleme ”de tinereţe” ale modelului, care sunt remediate în a doua parte a ciclului de producţie al acelui model.

Cel mai bun exemplu de facelift: Logan fabricat între 2004 şi 2006, în stânga; Logan facelift fabricat între 2006 şi 2012, în dreapta

În plus, chiar dacă în cazul unui facelift putem vorbi de o tehnologie uşor învechită faţă de a rivalilor proaspăt lansaţi pe piaţă, reversul medaliei este probabilitatea unei fiabilităţi mai bune a soluţiilor tehnice, deoarece acestea deja şi-au dovedit viabilitatea până în momentul aplicării faceliftului.

Prin urmare, e de preferat ca, în cazul achiziţionării unei maşini second hand, să prioritizaţi variantele facelift, cu un nivel de încredere mai ridicat şi o diferenţă de preţ rezonabilă faţă de modelele ante-facelift. Atenţie, însă, la detaliile care diferenţiază un model cu facelift de unul dinaintea faceliftului, nu vă luaţi doar după anul şi luna fabricaţiei/înmatriculării.

Un alt factor-cheie – PE PAGINA URMĂTOARE


Pagini: 1 2 3 4 5

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide