(P) Anvelopele de iarnă au cea mai bună performanţă de la sub +7°C

Autor: ProMotor 14 oct. 2015 Utile
(P) Anvelopele de iarnă au cea mai bună performanţă de la sub +7°C

Performanţa anvelopelor este direct legată de temperatura exterioară. Pe măsură ce temperatura scade chiar şi cele mai bune anvelope de vară vor avea o performanţă mai slabă decât cele de iarnă, unele studii spunând că sub 0 grade siguranţa pasagerilor scade cu peste 50% în cazul anvelopelor de vară. Chiar şi anvelopele all-season, deşi sunt fabricate pentru toate anotimpurile, nu vor avea aceeasi performanţă ca cele de iarnă.

Euromaster Romania lansează anul acesta o campanie pentru montarea anvelopelor de iarnă, din timp, cu scopul de a creşte siguranţa şoferilor şi a pasagerilor, evitarea accidentelor şi a daunelor automobilelor cât şi evitarea amenzilor primite de la poliţia rutieră. De asemenea, prin schimbarea anvelopelor odată cu reducerea temperaturii exterioare, se evită cozile la service generate de prima zăpadă şi a amenzilor pentru circulaţia pe zăpadă, gheaţă sau polei.

Imediat ce temperatura exterioară coboară sub +7°C, anvelopele de vară îşi pierd elasticitatea şi aderenţa la şosea, crescând distanţa de frânare, scăzând siguranţa pasagerilor din autoturism.

Potrivit Codului Rutier, anvelopele de iarnă nu sunt obligatorii începând cu data de 1 noiembrie, dar sunt obligatorii chiar şi în octombrie (sau în orice altă lună a anului) în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Astfel, şoferii sunt obligaţi prin lege să aibă anvelope de iarnă, când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de data calendaristică.

Comandă anvelope de iarnă, după dimensiuni şi mărciAnvelopele de iarnă au o compoziţie şi o amprentă diferită de cea a anvelopelor de vară, cu un procentaj mai mare de cauciuc natural şi silică in compoziţie, ceea ce face să nu se întăreasca atât de tare ca şi cauciucul sintetic în condiţii de iarnă, rezultând o aderenţă sporită pe carosabilul umed şi alunecos. În condiţiile sezonului rece, atât anvelopele de vară cât şi cele pentru toate anotimpurile devin mai tari, scade elasticitatea, în consecinţă au performanţe inferioare celor de iarnă, iar distanţa de frânare pe zăpadă fiind cu 50% mai mare decât în cazul anvelopele de iarnă. Euromaster vine în întâmpinarea şoferilor cu un modul online de comandă rapidă a avenlopelor de iarnă, pe tabletă, telefon sau laptop, programând posesorii auto  în centrele de service, cu acoperire naţională.
 

În momentul de faţă, Euromaster este prezent în 17 ţări europene cu mai mult de 2.300 de centre de service, fiind numărul 1 în Europa pentru flotele de camioane, autoturisme şi autoutilitare.

Euromaster in România reprezintă:

·         O reţea cu 23 centre în România, dintre care 8 în sistem de franciză

·         O cifră de afaceri anuală de peste 20 de milioane de euro

·         140 de angajaţi

·         Peste 100.000 anvelope vândute anual

·         Lider de piaţă în distribuţia anvelopelor de camion.

Comandă acum anvelope de iarnă pentru autoturismul tău

Pentru alte informaţii despre anvelope de iarnă puteti suna la numarul 0311303728 sau puteţi trimite cereri la [email protected]

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide